Nováčikom roka niekto z okruhu Ebden, Harrison, Raonic, Tomic

SITA|3. nov 2011 o 16:39

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) zverejnila nominácie v jednotlivých tradičných bilančných výročných kategóriách.

LONDÝN.

Kandidátmi na Cenu Stefana Edberga za prístup sú Srb Novak Djokovič, Švajčiar Roger Federer, Španiel Rafael Nadal a Pakistanec Aisam-Ul-Haq Qureshi.

Hráčom s najvýraznejším výkonnostným progresom počas končiacej sa sezóny bude jeden z kvarteta Alex Bogomolov (USA), Mardy Fish (USA), Kei Nišikori (Jap.) a Janko Tipsarevič (Srb.). Nováčikom roka sa môže stať niekto zo štvorice Matthew Ebden (Aus.), Ryan Harrison (USA), Milos Raonic (Kan.) a Bernard Tomic (Aus.). Cenu za Návrat roka dostane tenista z okruhu Juan Martín Del Potro (Arg.), Gilles Muller (Lux.), Gilles Simon (Fr.) a Dmitrij Tursunov (Rus.). Vo všetkých spomenutých sekciách sa takisto ako v troch podkategóriách o Turnaj roka (štatút ATP World Tour Masters 1000, 500 a 250) rozhodne o výsledkoch hlasovanie hráčov.

Samotná ATP určí držiteľov Arthur Ashe Humanitarian Award a Ron Bookman Media Excellence Award. O jednotkách sezóny vo dvojhre a štvorhre rozhodne svetový rebríček, čo znamená, že slávnostný odev si už môžu chystať Srb Novak Djokovič, respektíve americkí bratia Bob a Mike Bryanovci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nováčikom roka niekto z okruhu Ebden, Harrison, Raonic, Tomic