Nová posila Iuventy: Chcela som vyskúšať nejakú európsku ligu

Najnovšia akvizícia Iuventy tesne po podpise zmluvy. Zľava František Urban, Katsiaryna Dubautsová a Jaroslav Čúrny.
Najnovšia akvizícia Iuventy tesne po podpise zmluvy. Zľava František Urban, Katsiaryna Dubautsová a Jaroslav Čúrny. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|19. júl 2016 o 00:00

Michalovčania vyriešili post pravej spojky, keďže Olšovská sa do tréningového procesu nezapojila.

MICHALOVCE. Hádzanársky klub Iuventa Michalovce ulovil druhú letnú posilu.

Po chorvátskej rozohrávačke Slavici Schusterovej zo ŽRK Minotest Ajdovščina prichádza do metropoly Zemplína bieloruská pravá spojka Katsiaryna Dubautsová (narodená 9. decembra 1989), ktorá naposledy obliekala dres HK Gomeľ.

Zmluvu s úradujúcim slovenským šampiónom v trvaní jeden rok s následnou opciou podpísala v piatok popoludní.

Vysoká spojka

Iuventa príchodom tejto 40-násobnej reprezentantky Bieloruska zaplátala dieru po odchode kanonierky Tatiany Fiľkovej-Trehubovej na materskú dovolenku.

„Obsadenie postu pravej spojky bolo našou prioritou, lebo zostala nám iba Veronika Habánková, ktorá je kvalitná hráčka, ale nemôže hrať všetky súťažné zápasy, ktorých nás v novej sezóne čaká okolo päťdesiat. Hľadali sme náhradu za Táňu Fiľkovú-Trehubovú, ktorá vedela nielen dávať góly, ale aj dobre brániť. U Kati Dubautsovej je predpoklad, že ju plnohodnotne nahradí. Zaujala ma svojou výškou, ale aj tým, že má dostatok skúseností z reprezentácie a európskych pohárov,“ povedal na margo 185 cm vysokej rodáčky z Gomeľu kormidelník Michalovčaniek František Urban, ktorý mal možnosť zhliadnuť niekoľko jej videí.

„Už tam ma zaujala a začiatkom minulého týždňa sa k nám prišla ukázať aj na tréningy. Rýchlo ma presvedčila o svojich kvalitách,“ uviedol.

Dubautsová mala pôvodne víza iba do konca júla, ale v stredu si išla domov vybaviť ich predĺženie, čo sa jej aj rýchlo podarilo, takže tréner s ňou môže rátať počas celej prípravy.

Iuventa angažovala Dubovcovovú
Prečítajte si tiež:
Iuventa angažovala Dubovcovovú

Poznala jednu hráčku

Zaujímavosťou je, že nová akvizícia Iuventy je obojručná hráčka, to znamená, že nerobí jej problém vystreliť alebo prihrať ľavou či pravou rukou.

A o tom zo začiatku michalovský tréner vôbec netušil. Zistil to až neskôr.

„Narodila som sa ako praváčka. Keď som mala 14 či 15 rokov, zlomila som si všetky prsty na pravej ruke a musela som nosiť sadru. Keďže mi môj obľúbený šport veľmi chýbal, hádzala som ľavou rukou a odvtedy som ľaváčka,“ usmiala sa Katsiaryna Dubautsová, ktorá okrem materského Gomeľu hrala ešte pred deviatimi rokmi aj v ruskej Lade Togliatti za jej druhý tím.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nová posila Iuventy: Chcela som vyskúšať nejakú európsku ligu