V nominácii Ukrajiny proti Slovensku sú aj Jarmolenko či Konopľanka

Jevgen Konopľanka figuruje v nominácii Andrija Ševčenka na zápas proti Slovensku.
Jevgen Konopľanka figuruje v nominácii Andrija Ševčenka na zápas proti Slovensku. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. okt 2017 o 20:01

Tréner Andrij Ševčenko nominoval šiestich legionárov.

KYJEV. Tréner futbalovej reprezentácie Ukrajiny Andrij Ševčenko nominoval 21 hráčov na blížiaci sa novembrový medzištátny prípravný zápas proti Slovensku (10. novembra o 19:00 SEČ v Ľvove).

Informuje o tom web národnej asociácie FFU.

Rozhodujú Lotyši

V kádri figuruje šesť legionárov - Eduard Sobol (Slavia Praha/ČR), Oleksandr Kučer (Kayserispor/Tur.), Andrij Jarmolenko (Borussia Dortmund/Nem.), Ruslan Rotaň (Slavia Praha/ČR), Jevgen Konopľanka (Schalke 04 Gelsenkirchen/Nem.) a Ruslan Malinovskij (KRC Genk/Belg.). Debutovať môžu stredopoliar Oleksandr Andrievskij zo Zarie Lugansk a útočník Vorskly Poltava Jurij Kolomojec.

Duel povedú rozhodcovia z Lotyšska - hlavným je 32-ročný Andris Treimanis, asistentmi jeho krajania Haralds Gudermanis a Aleksejs Spasjonnikovs.

Oba tímy neuspeli v kvalifikácii

Slovensko a Ukrajina zhodne neuspeli v kvalifikácii o postup na budúcoročné MS do Ruska, nevybojovali si ani miestenku v novembrovej baráži.

Slovensko obsadilo v dodatočnej tabuľke tímov z druhých miest poslednú deviatu pozíciu a nepreniklo do osemčlennej baráže.

Ukrajina v I-skupine skončila na treťom mieste za Islandom a Chorvátskom, ktorému doma podľahla 0:2 v priamom súboji o barážovú miestenku.

V októbrovom vydaní rebríčka krajín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) patrí Slovensku 24. miesto, Ukrajine 30. pozícia.

Nominácia Ukrajiny:

/na novembrový medzištátny prípravný zápas proti Slovensku (10. novembra o 19:00 SEČ v Ľvove)/

Brankári: Andrij Piatov (Šachtar Doneck), Maxim Koval (Dynamo Kyjev)

Obrancovia: Jaroslav Rakickij, Bogdan Butko, Ivan Ordec (všetci Šachtar Doneck), Jevgen Chačeridi (Dynamo Kyjev), Eduard Sobol (Slavia Praha/ČR), Mykola Matvijenko (Vorskla Poltava), Oleksandr Kučer (Kayserispor/Tur.), Oleksandr Karavajev (Zaria Lugansk)

Stredopoliari: Denis Garmaš, Vitalij Bujalskij (obaja Dynamo Kyjev), Taras Stepanenko, Marlos (obaja Šachtar Doneck), Andrij Jarmolenko (Borussia Dortmund/Nem.), Ruslan Rotaň (Slavia Praha/ČR), Jevgen Konopľanka (Schalke 04 Gelsenkirchen/Nem.), Ruslan Malinovskij (KRC Genk/Belg.), Oleksandr Andrievskij (Zaria Lugansk)

Útočníci: Arťom Kravec (Dynamo Kyjev), Jurij Kolomojec (Vorskla Poltava)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V nominácii Ukrajiny proti Slovensku sú aj Jarmolenko či Konopľanka