Nominácia sa tvorila naozaj ťažko, vyhlásil tréner slovenských mladíkov

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
SITA|12. apr 2018 o 10:21

Pozrite si, ktorí hráči sa predstavia na MS v hokeji do 18 rokov v Čeľabinsku.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie hráčov do 18 rokov Viliam Čacho uzavrel 23-člennú nomináciu na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie v ruskom Čeľabinsku (12.- 30. apríla).

Slováci začali so záverečnou fázou prípravy 19. marca, no hráči prichádzali postupne, podľa účasti ich klubov v národných súťažiach.

Rozhodla výkonosť počas celej sezóny

"Nominácia sa tvorila naozaj ťažko. Finále juniorskej extraligy sa skončilo len v nedeľu, takže hokejistov sme mali pohromade až v pondelok ráno.

S väčšinou hráčov, ktorí hrali finále, sme nepočítali v posledných dvoch prípravných zápasoch. Pri ich nominácii sme teda vychádzali predovšetkým z toho, že počas sezóny boli dôležitými hráčmi tímu.

Čo sa týka ďalších hráčov, rozhodla ich výkonnosť počas celej sezóny, ale aj výkony počas posledných troch týždňov prípravy," povedal Čacho podľa webu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

"Hráčov, okrem Daniela Tkáča, ktorý pôsobí v zámorí, sme videli počas celej sezóny. Niektorí dostali príležitostí viac, iní zasa menej.

Jediní dvaja, ktorí boli na výcvikových táboroch pomenej, boli brankár Vyletelka a útočník Zubek. U Vyletelku to bolo spôsobené tým, že pôsobí v Amerike a Damiánovi Zubekovi naozaj vyšla trojtýždňová séria tréningov a prípravných zápasov," pokračoval Čacho.

V záverečnej nominácii figuruje maximálny počet hráčov, ktorých môže realizačný tím napísať na turnajovú súpisku.

O brankárskej jednotke sa rozhodne proti Kanade

Jeden z pôvodne nominovaných hokejistov sa v Čeľabinsku možno napokon nepredstaví, pretože slovenský národný tím stále môže posilniť Martin Faško-Rudáš z Everett Silvertips v zámorskej juniorskej WHL.

Jeho tím vedie v druhom kole play-off 2:1 na zápasy proti Portlandu Winterhawks.

15. apríla

odhrajú slovenskí hokejisti prípravný zápas proti Kanade

"Túto možnosť budeme riešiť až na mieste. Deň pred začiatkom šampionátu musíme na direktoriáte zapísať hráčov do zostavy, pričom určite budeme sledovať aj vývoj sérií vo WHL," ozrejmil Čacho, pre ktorého to bude premiéra v pozícii hlavného kouča na svetovom šampionáte.

Slováci absolvujú pred turnajom ešte záverečnú generálku 15. apríla proti Kanade. Práve v tomto zápase sa rozhodne, kto z brankárskeho tria Samuel Hlavaj, Michal Vojvoda, Samuel Vyletelka odštartuje MS v pozícii jednotky.

"S trénerom brankárov Markom Milým sme sa na túto tému bavili, aj sme si načrtli svoje predstavy, ale nerád by som o tom už hovoril. Čaká nás ešte jeden prípravný zápas a po ňom by sme aj túto otázku uzavreli," zakončil Čacho.

Záverečná nominácia Slovenska do 18 rokov na MS v Čeľabinsku:

Brankári: Samuel Hlavaj (MHA Martin), Michal Vojvoda (HC Slovan Bratislava), Samuel Vyletelka (Little Ceasars, USA/T1EHL)

Obrancovia: Martin Bučko (Dynamo Pardubice, ČR), Boris Česánek, Oliver Turan (obaja HK Poprad), Marcel Dlugoš (MsHKM Žilina), Sebastián Hudec (HC '05 Banská Bystrica), Matej Ilenčík (Södertälje, Švéd.), Samuel Kňažko, Alexander Zekucia (obaja HK Dukla Trenčín)

Útočníci: Maxim Čajkovič (Malmö Redhawks, Švéd.), Sebastán Čederle (MHKM Skalica), Róbert Džugan, Nicolas Ferenyi, Kristián Kováčik, Oliver Okuliar (všetci HK Dukla Trenčín), Michal Mrázik (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Adam Pauliny (MHA Martin), Ján Sarvaš, Dominik Sojka, Damián Zubek (všetci HC '05 Banská Bystrica), Daniel Vladimír Tkáč (Omaha Lancers, USA/HPHL)

Realizačný tím: Imrich Antal (manažér), VIliam Čacho (hlavný tréner), Ernest Bokroš (konzultant), Richard Kapuš, Róbert Rehák (asistenti trénera), Marko Milý (tréner brankárov), Ivan Feneš (kondičný tréner), Štefan Eperješi (lekár), Marián Hluch, Miroslav Havrančík (maséri)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nominácia sa tvorila naozaj ťažko, vyhlásil tréner slovenských mladíkov