Nóri prídu do Trnavy s 22 legionármi, debut môžu zažiť dvaja ich hráči

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. okt 2017 o 20:13

Duel proti Slovensku odohrajú Nóri 14. novembra.

OSLO. Švédsky tréner nórskej futbalovej reprezentácie Lars Lagerbäck nominoval 25 hráčov na blížiace sa novembrové medzištátne prípravné zápasy proti Macedónsku (11. novembra o 20.00 v Skopje) a Slovensku (14. novembra o 18.00 v Trnave).

Informuje o tom web národnej asociácie NFF.

V kádri figuruje 22 legionárov a traja hráči nórskeho Rosenborgu Trondheim - obrancovia Birger Meling, Tore Reginiussen a Jörgen Skjelvik. Debutovať môžu stredopoliar Morten Thorsby z holandského SC Heerenveen a útočník dánskeho Hobro IK Paal Kirkevold.

Slovensko a Nórsko zhodne neuspeli v kvalifikácii o postup na budúcoročné MS do Ruska, nevybojovali ani miestenku v novembrovej baráži.

Slovensko obsadilo v dodatočnej tabuľke tímov z druhých miest poslednú deviatu pozíciu a nepreniklo do osemčlennej baráže. Nóri v C-skupine o postu príliš nebojovali, nad ich sily boli Nemci, Severní Íri aj Česi.

V októbrovom vydaní rebríčka krajín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) patrí Slovensku 24. miesto, Nórsku 58. priečka.

Nominácia Nórska proti Macedónsku a Slovensku:

Brankári: Rune Jarstein (Hertha Berlín/Nem.), Sten Grytebust (Odense BK/Dán.), Örjan Nyland (FC Ingolstadt/Nem.)

Obrancovia: Haitam Aleesami (US Palermo/Tal.), Omar Elabdellaoui (Olympiakos Pireus/Gréc.), Haavard Nordtveit (TSG Hoffenheim/Nem.), Birger Meling, Tore Reginiussen, Jörgen Skjelvik (všetci Rosenborg Trondheim), Jonas Svensson (AZ Alkmaar/Hol.), Gustav Valsvik (Eintracht Braunschweig/Nem.)

Stredopoliari: Jo Inge Berget (Malmö FF/Švéd.), Mats Möller Daehli (FC St. Pauli/Nem.), Mohamed Elyounoussi (FC Bazilej/Švaj.), Markus Henriksen (Hull City/Angl.), Stefan Johansen (FC Fulham/Angl.), Martin Linnes (Galatasaray Istanbul/Tur.), Fredrik Midtsjö (AZ Alkmaar/Hol.), Ole Selnaes (AS Saint-Étienne/Fr.), Morten Thorsby, Martin Ödegaard (obaja SC Heerenveen/Hol.)

Útočníci: Joshua King (AFC Bournemouth/Angl.), Paal Kirkevold (Hobro IK/Dán.), Alexander Söderlund (AS Saint-Étienne/Fr.), Alexander Sörloth (FC Midtjylland/Dán.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nóri prídu do Trnavy s 22 legionármi, debut môžu zažiť dvaja ich hráči