Pomôže klubu medzi elitu? Anelka sa stal športovým riaditeľom štvrtoligistu

Nicolas Anelka (vľavo) v drese Chelsea FC.
Nicolas Anelka (vľavo) v drese Chelsea FC. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. feb 2021 o 15:08

Nový majiteľ má už s prebudovaním klubu skúsenosti.

HYÉRES. Niekdajší futbalový reprezentant Francúzska Nicolas Anelka sa stal športovým manažérom francúzskeho štvrtoligového klubu FC Hyéres FC. Štyridsaťjedenročný útočník ukončil hráčsku kariéru v roku 2015 pôsobením v Indii.

Ešte v roku 2012 bol hrajúcim trénerom v čínskom Šanghaji, tesne pred zavesením kopačiek na klinec v Bombaji sa v miestnom klube tiež venoval trénerstvu. Od roku 2018 pracoval na výchove mládeže v Lille.

Nicolas Anelka ešte ako hráč pôsobil vo viacerých európskych veľkokluboch v Anglicku ( FC Chelsea, FC Liverpool, Manchester City či FC Arsenal), Taliansku (Juventus Turín), Francúzsku (PSG) aj Španielsku (Real Madrid).

Zahral si aj v Turecku, Čine a Indii. Jeho reprezentačná kariéra sa skončila neslávne, keď počas MS 2010 v JAR musel odcestovať domov po nezhodách s trénerom Raymondom Domenechom.

Spomenutý klub FC Hyéres v úvode aktuálneho týždňa prevzal francúzsky obchodník Mourad Boudjellal, bezprostredne potom do mužstve prišiel aj Anelka.

Boudjellal v minulosti v Toulone prebudoval druholigový tím ragby na trojnásobného európskeho šampióna.

A mesto Hyéres leží iba 36 kilometrov od Toulonu. Boudjellal údajne chcel skôr získal Olympique Marseille, no táto jeho snaha napokon stroskotala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Pomôže klubu medzi elitu? Anelka sa stal športovým riaditeľom štvrtoligistu