NHL zverejnila rozpis, na úvod Los Angeles proti Chicagu

(Autor: Ilustračné - SITA/AP)
TASR|14. jan 2013 o 11:36

Program súťaže zverejnila liga v nedeľu po tom, čo hráči v elektronickom hlasovaní ratifikovali novú kolektívnu zmluvu.

NEW YORK. Nová sezóna zámorskej NHL sa začne v sobotu 19. januára, pričom v základnej časti odohrá každý tím 48 zápasov.

Skrátený ročník obsahuje celkovo 720 zápasov nahustených do 99 hracích dní. Základnú časť rozbehne v sobotu o 15.00 východoamerického času (21.00 SEČ) duel obhajcu Stanleyho pohára Los Angeles Kings proti Chicagu Blackhawks v zostave so slovenským útočníkom Mariánom Hossom. V úvodný hrací deň je na programe ešte ďalší tucet stretnutí.

Celý rozpis nájete na nhl.com - kliknite

Podľa kľúča odohrá v základnej časti každý klub 18 zápasov proti súperom z vlastnej divízie, ďalších 30 stretnutí odohrá so zvyšnými 10 tímami v rámci konferencie. Itinerár teda neobsahuje žiadne medzikonferenčné súboje, t.j. na štadiónoch klubov zo Západnej konferencie sa ani raz nepredstavia hviezdy východných tímov ako Sidney Crosby, Jevgenij Malkin či Alexander Ovečkin.

Prestupová uzávierka je naplánovaná na 3. apríla. Základná časť sa skončí 27. apríla, play off sa začne o tri dni neskôr. Meno nového držiteľa Stanleyho pohára spozná hokejová verejnosť najneskôr 28. júna. Draft sa bude konať 30. júna v hale Prudential Center v New Jersey, pričom všetkých sedem kôl sa uskutoční v jeden deň. Trh s voľnými hráčmi sa otvorí netradične 5. júla.

Hlasovanie hráčov o kolektívnej zmluve trvalo 36 hodín a skončilo sa v sobotu. Podľa analytika stanice ESPN Pierra LeBruna sa na tajnej voľbe zúčastnilo 89 percent členov hráčskej asociácie NHLPA, pričom s návrhom súhlasilo 667 hráčov a iba 12 sa vyslovilo proti.

Na prijatie dohody bola potrebná aspoň dvojtretinová väčšina. Samotná kolektívna zmluva ešte nie je hotová, finalizácia dokumentu, ktorý bude mať niekoľko stoviek strán, prebehne v najbližších dňoch. Zatiaľ ho nahrádza Memorandum o porozumení, ktoré podpísali zástupcovia NHL a NHLPA v nedeľu. Po jeho uzavretí už môžu kluby podpisovať voľných hráčov, robiť výmeny či iné transakcie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL zverejnila rozpis, na úvod Los Angeles proti Chicagu