NHL: Surový sa do prvého tímu Phoenixu nedostal

Slovenský útočník Tomáš Surový neuspel v kempe klubu NHL Phoenix Coyotes a vracia sa do Európy
Slovenský útočník Tomáš Surový neuspel v kempe klubu NHL Phoenix Coyotes a vracia sa do Európy (Autor: SITA, AP)
SITA|25. sep 2007 o 12:50

PHOENIX 25. septembra (SITA) - Hokejový útočník Tomáš Surový sa nepresadil v kempe klubu NHL Phoenix Coyotes a do prvého mužstva sa nedostal. Dvadsaťpäťročný rodák z Banskej Bystrice sa na základe dohody ...

PHOENIX 25. septembra (SITA) - Hokejový útočník Tomáš Surový sa nepresadil v kempe klubu NHL Phoenix Coyotes a do prvého mužstva sa nedostal. Dvadsaťpäťročný rodák z Banskej Bystrice sa na základe dohody s "kojotmi" teraz vracia do Európy, kde naposledy pôsobil vo švédskej Lulee. Po majstrovstvách sveta v Moskve však podpísal kontrakt s Linköpingom, v ktorom mal klauzulu o prípadnom odchode do zámoria. Po tom, čo sa Surový dohodol s Phoenixom, zmluva s tímom elitserien stratila platnosť a útočník si teraz musí hľadať nové pôsobisko.

Surový hrával v poslednej sezóne za Luleu, kde prežil vydarenú sezónu, s 55 bodmi (23+32) sa stal štvrtým najproduktívnejším hráčom elitserien. Účastník ZOH 2006 i MS 2006 a 2007 obliekal doteraz v NHL iba dres Pittsburghu, ktorý ho draftoval v 4. kole zo 120. miesta v roku 2001. Do zámoria odchádzal Surový po sezóne 2000/01 z Popradu, počas piatich rokov v USA strávil väčšinu času vo farmárskom mužstve Wilkes-Barre/Scranton, v prvom tíme Penguins dostal šancu v 126 stretnutiach, v ktorých strelil 27 gólov a na ďalších 32 prihrával.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov