Sporne vylúčil hráča a nadával. Rozhodca v NHL skončil

Viktor Arvidsson z Nashville (v žltom) v bránkovisku Detroitu.
Viktor Arvidsson z Nashville (v žltom) v bránkovisku Detroitu. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|24. mar 2021 o 10:40

Usvedčili ho mikrofóny.

AKTUALIZOVANÉ O 16:35

NASHVILLE. Tim Peel ako hokejový rozhodca v NHL skončil. Osudným sa mu stalo sporné vylúčenie útočníka Nashvillu Predators Viktora Arvidssona v zápase proti Detroitu Red Wings (2:0).

Mikrofóny zachytili Peela, ako vyhlásil, že v každom prípade chcel hráča Nashvillu poslať na trestnú lavicu.

Incident sa stal na konci piatej minúty druhej tretiny, keď Arvidsson jemne postrčil Jona Merrila a na prekvapenie všetkých putoval na trestnú lavicu za podrazenie.

"Nebolo to nič hrozné, ale chcel som dať Nashvillu sku... trest v úvode," zachytil mikrofón hlas jedného z rozhodcov aj s vulgarizmom. Potom sa spojenie prerušilo.

Zápas viedli Tim Peel a Kelly Sutherland, z nahrávky nebolo jasné, o koho hlas išlo. Švédskeho útočníka poslal na trestnú lavicu Peel a potvrdilo sa, že to povedal on.

Vedenie ligy následne v stredu vyhlásilo, že Peel už pre NHL pracovať nebude.

"Správanie Tima Peela bolo v rozpore so základnými zásadami, ktoré očakávame od našich rozhodcov a ktoré si naši fanúšikovia, hráči a tréner zaslúžia. Neexistuje ospravedlnenie k takýmto výrokom, bez ohľadu na kontext a zámer," citovala agentúra AP stanovisko viceprezidenta hokejových operácií NHL Colina Campbella.

Kouč Predators John Hynes po zápase odmietol komentovať incident. "Rozhodcovia sú zamestnanci ligy. Ja to komentovať nebudem, riešiť si to musí NHL," poznamenal.

Tim Peel pôsobil ako rozhodca v NHL od októbra 1999, odvtedy viedol viac ako 1300 duelov základnej časti profiligy a ďalších 90 pridal v play off o Stanleyho pohár.

Jubilejný tisíci duel "odpískal" v novembri 2015, dvakrát sa predstavil v súbojoch pod holým nebom a raz aj v Zápase hviezd NHL. Na medzinárodnom poli sa predstavil na ZOH 2014 v Soči.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sporne vylúčil hráča a nadával. Rozhodca v NHL skončil