NHL je spravodlivejšia a hráči sa majú lepšie, tvrdí Handzuš

Marián Hossa.
Marián Hossa. (Autor: TASR/AP)
Marián Szűcs|3. okt 2014 o 21:18

Hráči v NHL dostávajú výplatu každé dva týždne a iba počas základnej časti. Play off o Stanleyho pohár sa hrá zadarmo.

BRATISLAVA. Najlepšie plateným slovenským hokejistom v nadchádzajúcej sezóne NHL bude Marián Hossa. Útočník Chicaga dostane 7,9 milióna dolárov.

Viac si zo Slovákov za jeden ročník zarobil iba Zdeno Chára – pred tromi rokmi 8,5 milióna a v lanskej sezóne 8 miliónov. V novom ročníku NHL (začína sa 8. októbra) zarobí kapitán Bostonu 7 miliónov dolárov.

Najlepšie platený hráč ligy Shea Weber dostane dvakrát toľko. Obrancovi Nashvillu plynie najtučnejšie obdobie jeho 14-ročného kontraktu platného do roku 2026 a momentálne berie 14 miliónov za sezónu.

So šekom do banky

Výplatu dostávajú hráči iba počas základnej časti NHL, teda od októbra zhruba do polovice apríla. Výška kontraktu sa rozráta na toto obdobie a peniaze dostávajú hokejisti každé dva týždne.

„Nikdy sa mi nestalo, že by výplata meškala. Ani som o takom prípade nepočul,“ hovorí Michal Handzuš, ktorý v NHL odohral šestnásť sezón.

Kedysi bolo zvykom, že hráči dostali plat vo forme šeku. „Vždy, na deň presne, som si na svojom mieste v kabíne našiel šek v obálke. S tým potom šiel hráč do banky,“ opisuje Branko Radivojevič, ktorý si v NHL zahral za Phoenix, Philadelphiu a Minnesotu.

„Hráč si môže vybrať, či dostane peniaze na účet, alebo šekom. Dnes si ich už väčšina hráčov necháva posielať na účet,“ dodáva Handzuš.

Play off o Stanleyho pohár sa už hrá zadarmo. „V niektorých kluboch sú prémie napríklad za

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL je spravodlivejšia a hráči sa majú lepšie, tvrdí Handzuš