Sekera hral prvýkrát od májovej operácie, Gáborík sa dočkal pocty

Andrej Sekera v zápase proti St. Louis.
Andrej Sekera v zápase proti St. Louis. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. dec 2017 o 06:18

V akcii boli piati slovenskí hokejisti.

NEW YORK. Slovenský brankár Jaroslav Halák chytal po troch stretnutiach, v ktorých bol iba náhradníkom, no hokejisti jeho New Yorku Islanders podľahli Anaheimu Ducks 4:5 po predĺžení v nočnom zápase severoamerickej NHL.

Bratislavský rodák zastavil 35 zo 40 streleckých pokusov súpera a pripísal si 87,50-percentnú úspešnosť zákrokov.

Tréner Islanders: Päť gólov je príliš veľa

O triumfe Anaheimu rozhodol hetrikom Švéd Hampus Lindholm, ktorý strelil i víťazný gól 57 sekúnd pred koncom predĺženia.

Bol to preňho prvý trojgólový zápis v zámorskej profilige.

Frustrácia či hnev. Pozrite si Halákove momentky zo zápasu proti Anaheimu: fotogaléria

22.12.2017

"Neviem, momentálne sa necítim nejako špeciálne, som najmä rád, že sme triumfovali. Myslím si však, že keď sa na to pozriem s odstupom času, zistím, že to bolo výnimočné," povedal podľa nhl.com.

"Dostať päť gólov je príliš veľa. Musíme hrať lepšie v defenzíve, počnúc mnou. Je frustrujúce, keď sa vrátite do zápasu a v druhej polovici hráte dobre, no aj tak neuspejete," uviedol kapitán Islanders John Tavares, ktorý získal tri body za dva góly a asistenciu.

O výhre Bostonu rozhodol oslávenec

Kapitán Bostonu Zdeno Chára bol na ľade viac ako 22 a pol minúty pri triumfe svojho tímu na domácom ľade nad Winnipegom Jets 2:1 po samostatných nájazdoch. Slovenský veterán si do štatistík pripísal tri bodyčeky a zablokoval dva strelecké pokusy súpera.

Jediný gól Bostonu strelil v 49. minúte Torey Krug, o necelú minútu vyrovnal Patrik Laine. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil obranca Bruins Charles McAvoy, ktorý si dal darček k 20. narodeninám.

"Nechcel som sklamať. Chcel som pomôcť tímu získať dva body a ukázať, že nebolo zlé rozhodnutie dať mi príležitosť," vyhlásil po zápase McAvoy.

VIDEO: Rozhodujúci samostatný nájazd McAvoya:

Vyznamenali sa najmä brankári, gólman víťazného tímu Tuukka Rask zneškodnil 37 z 38 (97,40 %) striel hostí, jeho náprotivok Connor Hellebuyck zastavil 32 z 33 streleckých pokusov súpera (97,00 %).

"Sme vždy spokojní s bodom, no nerád prehrávam v nájazdoch. Chceli sme viac," povedal brankár Winnipegu.

"V druhej tretine sme mali slabšie obdobie, keď sme urobili niekoľko chýb v našom obrannom pásme. Nevedeli sme z neho dostať puk a súper mal gólové príležitosti. Okrem toho som však nemal až tak veľa roboty. Súper veľa strieľal, ale bolo to v poriadku," zhodnotil Rask.

Sekerov návrat po siedmich mesiacoch

Do zápasového diania sa po sedemmesačnej prestávke spôsobenej zranením vrátil obranca Andrej Sekera, jeho Edmonton zvíťazil nad St. Louis tesne 3:2.

Sekera hral predtým naposledy 6. mája v piatom zápase semifinálovej série play-off Západnej konferencie ostatnej sezóny proti Anaheimu Ducks. Slovák si vtedy roztrhol predný skrížený väz a absolvoval operačný zákrok.

Rodák z Bojníc odohral proti St. Louis 16:10 minúty a pripísal si jeden mínusový bod, prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi a zablokoval jednu strelu súpera.

"Bol to zápas s vysokým tempom, čo bolo pre mňa dobré. Cítil som sa skutočne veľmi dobre. Vybojovali sme cenné body. Odohrali sme kvalitný zápas, brankár nás v prvej tretine podržal, potom sme ale hru vyrovnali a napokon zvíťazili," vyznal sa Sekera pre klubový web.

"Už pri prvom-druhom striedaní bolo vidno, s akým pokojom viedol puk. Už len jeho návrat a prítomnosť veterána na ľade boli pre tím vzpruhou," uviedol na adresu Sekeru tréner Todd McLellan.

Všetky góly zápasu padli v tretej tretine, ten víťazný strelil 49 sekúnd pred koncom Drake Caggiula. Hráči Oilers triumfovali tretíkrát po sebe, hokejisti St. Louis už trikrát v sérii neuspeli.

Pánik opäť hral

Po troch stretnutiach, ktoré sledoval iba z tribúny, sa Richard Pánik vrátil do zápasového kolotoča profiligy. Útočník Chicaga odohral v súboji na ľade Dallasu 12:43 minúty, pripísal si jednu strelu a mínusový bod.

Blackhawks prehrali so Stars hladko 0:4, dva góly víťazov strelil Tyler Seguin.

Richard Pánik (vpravo) počas zápasu Dallas - Chicago.
Richard Pánik (vpravo) počas zápasu Dallas - Chicago. (Autor: TASR/AP)

Jeden z najskúsenejších trénerov NHL, 66-ročný Ken Hitchcock dosiahol 800. víťazstvo kariéry. Hitchcock sa tým zaradil k dvojici trénerských legiend Joelovi Quennevillovi (868) a Scottymu Bowmanovi, ktorý je historickým lídrom s 1244 víťazstvami.

Kurózne vyznieva fakt, že Hitchcock vo štvrtok zdolal práve Quennevillov tím.

Gáboríkovi blahoželali k prekonaniu míľnika

V akcii bol aj Marián Gáborík, ktorého Los Angeles zdolalo doma Colorado 2:1 po predĺžení. Víťazný gól Kings strelil v 44. sekunde extračasu Dustin Brown, ktorý nastúpil na svoj jubilejný 1000. duel v profiligovej kariére.

Marián Gáborík počas slávnostného momentu.
Marián Gáborík počas slávnostného momentu. (Autor: TASR/AP)

Pred stretnutím sa v Staples Center dostalo pocty aj Gáboríkovi za prekonanie tisíczápasovej hranice. Vedenie LA mu počas slávnostného ceremoniálu oficiálne zablahoželalo k dosiahnutiu významného míľnika a venovalo mu viacero darčekov vrátane striebornej hokejky.

Na svetelnej kocke premietli videomontáž venovanú slovenskému krídelníkovi. "Trvalo mi, kým som sa dostal na hranicu 1000 zápasov, ale dokázal som to," citoval Slováka portál latimes.com.

Gáboríkovi k dosiahnutiu míľniku gratulovali na diaľku aj Marián Hossa či Zdeno Chára. Los Angeles zverejnilo ich odkazy aj na svojom profile na sociálnej sieti Twitter.

FOTO: Strieborná hokejka, ktorú Gáborík dostal:

VIDEO: Videomontáž venovaná Mariánovi Gáboríkovi:

NHL 2017/2018 - základná časť (22. december):

Boston - Winnipeg 2:1sn (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 2:1)

Góly: 49. Krug, rozhod. sam. nájazd: McAvoy - 50. Laine (Ehlers, Little)

/obranca Zdeno Chára (Boston) odohral 22:33 minúty, zablokoval dve strely súpera a rozdal tri bodyčeky - útočník Marko Daňo (Winnipeg) nehral/

New Jersey - NY Rangers 4:3sn (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0, 2:1)

Góly: 8. J. Moore (Hischier, Palmieri), 37. Coleman (Santini), 52. Boyle (Hall, Palmieri), rozhod. sam. nájazd: Boyle - 10. Vesey (Carey, Desharnais), 12. Holden (Kreider, Bučnevič), 42. K. Hayes (Brendan Smith, Zuccarello)

NY Islanders - Anaheim 4:5pp (0:2, 2:1, 2:1 - 0:1)

Góly: 26. Barzal (Josh Bailey, Tavares), 37. Tavares (Josh Bailey, Barzal), 46. Tavares (Josh Bailey, Leddy), 48. Leddy (Eberle, Mayfield) - 9. H. Lindholm (Cogliano, Getzlaf), 11. O. Kaše (N. Ritchie, Manson), 33. H. Lindholm (Getzlaf), 59. Rakell (Montour, Getzlaf), 65. H. Lindholm (Getzlaf, O. Kaše)

/brankár Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal celý zápas, zo 40 striel inkasoval päť gólov, dosiahol 87,5-percentnú úspešnosť zákrokov a pripísal si aj dve trestné minúty za hrubosť/

Pittsburgh - Columbus 3:2sn (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0, 2:1)

Góly: 43. Hörnqvist (P. Kessel, Letang), 56. Malkin (Crosby), rozhod. sam. nájazd: Letang - 28. Dubois (Panarin, G. Carlsson), 57. Panarin (S. Jones, Dubois)

Tampa Bay - Ottawa 4:3sn (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0, 2:0)

Góly: 32. T. Johnson (Kučerov, Hedman), 36. Gourde (Conacher, Killorn), 52. Namestnikov (Hedman, Kučerov), rozhod. sam. nájazd: B. Point - 7. B. Ryan, 35. Ceci (Brassard, Claesson), 46. Brassard (E. Karlsson, Mark Stone)

/brankár Peter Budaj (Tampa Bay) nechytal, duel absolvoval na striedačke v pozícii dvojky tímu/

Nashville - Carolina 1:4 (1:4, 0:0, 0:0)

Góly: 16. Fiala (P. K. Subban) - 1. D. Ryan (Hanifin, Skinner), 4. E. Lindholm (Skinner, Faulk), 5. Hanifin (Williams, D. Ryan), 7. V. Rask (Hanifin, T. Van Riemsdyk)

Dallas - Chicago 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)

Góly: 18. Jamie Benn (Elie, Hamhuis), 22. Roussel (Hamhuis, Pateryn), 26. Seguin (Spezza, J. Klingberg), 37. Seguin (D. Shore)

/útočník Richard Pánik (Chicago) odohral 12:43 minúty, pripísal si jeden mínusový bod, raz vystrelil na bránu súpera a rozdal jeden bodyček/

Edmonton - St. Louis 3:2 (0:0, 0:0, 3:2)

Góly: 51. Cammalleri, 57. McDavid (Draisaitl, Lucic), 60. Caggiula (Nugent-Hopkins, Maroon) - 50. T. Thompson (Parayko, Stastny), 54. Berglund (B. Schenn, Pietrangelo)

/obranca Andrej Sekera (Edmonton) odohral 16:10 minúty, pripísal si jeden mínusový bod, zablokoval jednu strelu a rozdal dva bodyčeky/

Los Angeles - Colorado 2:1pp (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 51. Martinez (T. Mitchell, Andreoff), 61. D. Brown (Doughty, Kopitar) - 32. Landeskog (MacKinnon, Rantanen)

/útočník Marián Gáborík (LA) odohral 14:03 minúty, dvakrát vystrelil na bránu súpera a prezentoval sa aj jedným bodyčekom/

San Jose - Vancouver 5:4pp (1:1, 3:2, 0:1 - 1:0)

Góly: 12. J. Thornton (Labanc, Burns), 26. Meier (DeMelo, Labanc), 27. J. Thornton (Pavelski, Labanc), 39. Hertl (Pavelski, J. Thornton), 62. Labanc (Hertl) - 2. B. Gaunce (Gudbranson, Virtanen), 29. Virtanen (Del Zotto, Biega), 37. Boeser (Biega, Gagner), 44. D. Sedin (H. Sedin, L. Eriksson)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sekera hral prvýkrát od májovej operácie, Gáborík sa dočkal pocty