Nič to, azda ešte stihnem Tokio 2020, utešuje sa Kučová

Kristína Kučová.
Kristína Kučová. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|3. aug 2016 o 18:08

Slovenská tenistka po úspešnom týždni na turnaji v Montreale čakala v Kanade na verdikt Medzinárodnej tenisovej federácie, teraz sa vracia domov.

MONTREAL, BRATISLAVA. Minulý týždeň prežila rozprávkový turnaj Rogers Cup v Montreale. Ako kvalifikantka sa po výhrach nad svetovou deviatkou Carlou Suarezovou-Navarrovou, bývalou svetovou päťkou Eugenie Bouchardovou či Johannou Kontovou z top 20 prebojovala do semifinále a prvý raz v kariére prerazila do prvej stovky rebríčka.

Zrazu bola v hre olympiáda v Riu de Janeiro. Kristína Kučová čakala do včerajška, či sa neuvoľní miesto v turnaji, aby nahradila zranenú krajanku Dominiku Cibulkovú.

„Škoda. Cítim sklamanie, ale neberiem to tragicky,“ povedala do telefónu 26-ročná Bratislavčanka, keď sa v Kanade dozvedela, že v Riu de Janeiro už pre ňu nezostalo miesto.

„Vedela som, že v dvojhre to nevyjde, lebo v čase uzávierky na olympiádu som bola v druhej stovke rebríčka a postupová čiara bola pod 86. miestom, ale v debli s Kajou Schmiedlovou to mohlo vyjsť. Boli sme druhé pod čiarou. Nič to, azda ešte stihnem Tokio 2020.“

Kristína Kučová čakala na verdikt Medzinárodnej tenisovej federácie v Kanade, teraz sa vracia na Slovensko.

„Olympiádu budem doma sledovať v telke. Vždy som sa tešila na otvárací ceremoniál,“ vravela Kučová. „V pretekoch si budem osobitne všímať plavca Riša Nagya, keďže máme spoločného trénera Gaba Barana.“

V druhej polovici augusta pôjde Kristína Kučová do Ameriky, aby nastúpila v kvalifikácii turnaja v New Haven, ktorý býva generálkou pred US Open. Ani na grandslame v New Yorku sa však nedostane do hlavnej súťaže a znova bude musieť začať v kvalifikácii.

Až po US Open využije renking 77. vo WTA a dostane sa priamo do hlavnej súťaže väčších turnajov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nič to, azda ešte stihnem Tokio 2020, utešuje sa Kučová