Lopušanovú predstihli len víťazky MS, v ankete IIHF skončila tretia

Nela Lopušanová.
Nela Lopušanová. (Autor: Tumbász Hédi)
TASR|1. jún 2023 o 17:00

V hlasovaní získala 13,6 percenta.

BRATISLAVA. Slovenka Nela Lopušanová obsadila tretie miesto v ankete Hráčka sezóny 2022/2023 podľa Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

V hlasovaní získala 13,6 percenta. Historicky prvou víťazkou sa stala Američanka Hilary Knightová. Vo štvrtok o tom informoval oficiálny web IIHF.

Lopušanová sa dostala medzi sedmičku kandidátok, ktorú vybrala komisia IIHF. Knightová získala 40,9 percent všetkých hlasov a stala sa jasnou víťazkou.

Pred Lopušanovou skončila aj ďalšia Američanka Caroline Harveyová s 18,2 percenta. O víťazke rozhodli zástupcovia médií a pozvaní členovia rodiny IIHF.

"Som poctená, že som sa stala prvou držiteľkou takéhoto prestížneho ocenenia. Na tejto úrovni je veľa talentovaných žien a je mi cťou, že som bola ocenená ako Hráčka roka IIHF," povedala Knightová, ktorá má zlato z MS 2023.

Lopušanová zažiarila na MS do 18 rokov vo Švédsku a na zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže vo Friuli Venezia Giulia 2023, kde sa najväčšou mierou podieľala na historickom striebre slovenských dievčat.

Na MS do 18 rokov sa stala najužitočnejšou hráčkou podujatia a zaujala aj svojou prácou s hokejkou. Už pred svojimi 15. narodeninami, ktoré oslávila vo februári, nastupovala v najvyššej ženskej hokejovej súťaži na Slovensku.

Nela Lopušanová.
Nela Lopušanová. (Autor: IIHF)

Slovenka sa skôr stala držiteľkou Ceny Piotra Nurowského pre najlepšieho mladého športovca Európy v zimných športoch za rok 2023.

Prestížne ocenenie si prevzala v Paríži počas 43. seminára Európskych olympijských výborov. Cenu udeľujú každoročne mladým športovcom, ktorí dosiahli veľmi dobré výkony vo svojom športe a zároveň na športoviskách i mimo nich stelesňujú a reprezentujú olympijské hodnoty a myšlienky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Lopušanovú predstihli len víťazky MS, v ankete IIHF skončila tretia