Nekúpili mu počítač, tak je Berdych tenistom

Tomáš Berdych si opäť zahrá Turnaj majstrov.
Tomáš Berdych si opäť zahrá Turnaj majstrov. (Autor: TASR/AP)
Andrej Kuzmány|2. nov 2014 o 21:33

Predvlani nepodal súperovi ruku, tento rok vynadal rozhodkyni. Stále však víťazí. Tomáš Berdych bude piatykrát v rade hrať na záverečnom Turnaji majstrov.

BRATISLAVA. Dovtedy to bol jeden z jeho najlepších výkonov. V Pekingu postúpil do svojho piateho finále v roku. Bez straty setu. V zápase o titul však vybuchol. Novak Djokovič mu nedal šancu. Prehral za 66 minút.

„Hral som proti niekomu, koho som nikdy predtým nevidel. Viac k tomu asi nemám čo povedať. Zmietol ma z kurtu,“ krútil hlavou v rozhovore pre BBC Tomáš Berdych.

V Číne sa takmer stal prvým tenistom, ktorý vo finále nezískal ani gem. Prehrával už 0:6 a 0:5. Historický debakel napokon odvrátil.

„Poznal som tenistov ako André Agassi či Roger Federer. Všetkých v ich najlepších časoch. Ale nikdy som nezažil niečo takéto,“ spomínal.

Nezlomil sa. Bojoval. A o mesiac neskôr si definitívne zabezpečil účasť na záverečnom Turnaji majstrov. Piaty raz za sebou. Viackrát sa to z českých tenistov podarilo iba legendárnemu Ivanovi Lendlovi.

Nič ho nerozptyľovalo

„Vždy je to dôkaz, že ste mali úžasnú sezónu. Toto je najlepší možný ukazovateľ. Výsledky hovoria hlasnejšie než slová,“ uviedol pre stránku ATP.

Tomáš Berdych bol talentom odmalička. Tenis začal hrať ako päťročný. Pomohlo mu, keď ho rodičia poslali do Prostějova. Starali sa oňho lepší tréneri, mal kvalitnejších partnerov.

A vyhrával turnaje. Často dokonca proti starším. Napríklad ako šestnásťročný sa stal majstrom krajiny hráčov do osemnásť rokov.

Nemal počítač

„Keď som vyrastal, končila sa komunistická éra. Neexistovalo mnoho zbytočných vecí, ktoré by ma rozptyľovali. Počítače, hry, Facebook. Nič z toho, s čím dnes deti vyrastajú, sme vtedy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nekúpili mu počítač, tak je Berdych tenistom