Navrátilová reagovala na komentáre Courtovej: Úžasná tenistka a homofób

Dve legendy ženského tenisu sa dostali do sporu.
Dve legendy ženského tenisu sa dostali do sporu. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. jún 2017 o 20:22

Courtová ohlásila bojkot leteckej spoločnosti, ktorá podporuje homosexuálov. Stala sa za to terčom kritiky.

MELBOURNE. Martina Navrátilová zareagovala otvoreným listom na komentáre bývalej austrálskej tenistky a odporkyne manželstiev osôb rovnakého pohlavia Margaret Courtovej.

Víťazka rekordných 24 grandslamových titulov vo dvojhre Courtová je v súčasnosti kresťanská pastorka a v nedávnom rozhovore pre noviny The West Australian uviedla, že obmedzí lety spoločnosťou Qantas na nevyhnutné minimum, lebo aerolínie "sa stali aktívnym propagátorom manželstiev osôb rovnakého pohlavia."

Navrátilová si preto myslí, že dvorec č. 2 na Australian Open by mal dostať nový názov.

"Keď ho pomenovali po Margaret Courtovej, tak to vyzeralo ako správna vec. Veď Rod Laver už mal veľký kurt a Courtová patrí k najväčším postavám histórie. Už dávno som jej odpustila slová z roku 1990, keď povedala, že som zlý príklad, lebo som lesbička. Teraz je jasné, kto je Courtová: úžasná tenistka a homofób. Jej kritika nie je len názor. Aktívne sa snaží, aby LGBT ľudia nemali rovnaké práva. Aj my sme však ľudia. Myslím si, že aréna Evonne Goolagongovej znie skvelo," uviedla Navrátilová podľa agentúry AP.

Goolagongová Cawleyová je aboriginská Austrálčanka a má na konte sedem singlových grandslamových titulov.

"Je to osoba, ktorú môžeme oslavovať z každej stránky," dodala Navrátilová.

Tá získala vo dvojhre osemnásť titulov na turnajoch veľkej štvorky. Okrem nej vyjadrili verejne nesúhlas s postojmi Courtovej aj aktívni tenisti Andy Murray z Veľkej Británie či Austrálčania Thanasi Kokkinakis a Samantha Stosurová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Navrátilová reagovala na komentáre Courtovej: Úžasná tenistka a homofób