Tréningy sú povolené, radosť detí nemá konca. Chýbali nám kamaráti, zhodujú sa

Hráči museli medzi sebou držať rozostupy.
Hráči museli medzi sebou držať rozostupy. (Autor: Ivan Mriška)
Ivan Mriška|20. apr 2021 o 17:33

Hry sú zatiaľ zakázané, robia sa len individuálne činnosti.

BRATISLAVA. Celú zimu futbalový život pre pandémiu koronavírusu na Slovensku spal. Až do pondelka 19. apríla.

Po vyše štyroch mesiacoch sa konečne otvorili brány futbalových štadiónov. Tešia sa z toho hlavne deti, ktoré po dlhej dobe uvideli svojich kamarátov.

Deti sú nadšené

V kluboch sa zatiaľ trénuje v šesťčlenných skupinkách.

„Aby sme zamedzili kontaktom, ihrisko sme podľa usmernení rozdelili na viac častí. Hry sú zatiaľ zakázané, no deti sú napriek tomu nadšené. Tie emócie sú obrovské,“ prezradil riaditeľ akadémie MŠK Žilina Jaroslav Bačík.

Namiesto futbalu trénujú hráči streľbu na bránu, kondíciu či techniku a prácu s loptou.

„Doteraz mali deti individuálne plány, chýbala im však socializácia. Ich radosť preto nemá konca, čo je pochopiteľné. Zatiaľ je to všetko bezkontaktné, ale sme radi aj za to,“ dodal.

Malý brankár: Futbal mi chýbal

Každý hráč má vlastnú fľašu na vodu, do šatní a spŕch je vstup zakázaný. Výnimkou je len nutné použitie toalety.

„Vidieť tú radosť detí je na nezaplatenie. Malí sa tešia z gólov a každej minúty na ihrisku. Ťažko ich je z neho dostať. Zatiaľ sa na futbalistov vôbec netlačí, tréningy prebiehajú hravou formou,“ povedal tréner FK Pohronie U11 Michal Fabian.

V piatok 18. decembra mali posledný spoločný tréning futbalisti Prievidze. Odvtedy boli doma, alebo sa pripravovali individuálne.

„Na tréningy som sa veľmi tešil. Dúfam, že nám ich už nebudú zakazovať. Bola to dlhá doba, kedy som svojich kamarátov nevidel. Futbal mi chýbal, síce som často trénoval s ocinom, no spoločné tréningy s chalanmi a hranie futbalu sú zábavnejšie,“ povedal deväťročný nádejný brankár Šimon.

Chlapci sa veľmi tešili

Prvý tréning po vyše štyroch mesiacoch mali aj futbalisti Handlovej.

„Počas pandémie sme trénovali online silu a prácu s loptou. V žiadnom prípade sme však nedokázali kompenzovať pohyb na ihrisku. Chlapci sa už veľmi tešili na spoločný tréning,“ uviedol tréner žiakov MFK Handlová Dávid Rosival.

Rodičia a fanúšikovia majú vstup na športoviská zatiaľ zakázaný.

„Báli sme sa, že pre dlhý výpadok nám niektoré deti s futbalom skončia. Vyzerá to však tak, že pandémia počty v jednotlivých kategóriách neovplyvní,“ dodal s tým, že vzájomný kontakt futbalistov s trénerom nenahradí nič.

Chýbali im kamaráti

Žiaci Handlovej na svojom prvom tréningu priznali, že nemajú kondíciu ako na jeseň. Sľúbili však, že zanedbané rýchlo dobehnú.

„Lepšie je hrať vonku, pretože doma bola nuda. Už sme sa tešili na tréningy. Počas pandémie sme chodili von. A keď sme mali online, aj ten bol celkom dobrý,“ povedal talentovaný futbalista Matej.

„Chýbali mi kamaráti a teším sa, že môžeme opäť hrať. Mojím vzorom je Dúbravka,“ doplnil brankár Tomáš.

„Som rád, že môžeme hrať opäť futbal. Chýbali mi už kamaráti,“ uzavrel Patrik, ktorého obľúbeným tímom je FC Chelsea.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréningy sú povolené, radosť detí nemá konca. Chýbali nám kamaráti, zhodujú sa