Najväčší talent sa zranil. Vynechá niekoľko mesiacov

Connor McDavid.
Connor McDavid. (Autor: TASR/AP)
Marek Kantorík|6. nov 2015 o 18:35

Po skvelom mesiaci vládol Connor McDavid bodovaniu nováčikov, teraz bude so zlomenou kľúčnou kosťou dlhšie pauzovať.

BRATISLAVA. O tom, že bude Connor McDavid tohtoročnou draftovou jednotkou, bolo rozhodnuté už niekoľko mesiacov dopredu. Nebolo však jasné, ako rýchlo sa v NHL dokáže presadiť.

Úvodný mesiac základnej časti však ukázal, že mu prechod k seniorom celkom vyšiel.

„Od 18-ročného hokejistu nečakáte, že sa bude tak rýchlo rozvíjať. Robí však pokroky a veľmi rýchlo sa z neho stal kľúčový hráč tímu,“ povedal o ňom tréner Edmontonu Todd McLellan pre web NHL.

Nováčik mesiaca

McDavid získal premiérový bod v NHL v treťom zápase, keď zároveň strelil prvý gól. V piatom súboji dal dva góly, na tretí prihral a začal sedemzápasovú bodovú sériu.

„Cítim sa sebavedomejšie. Predtým som netušil, čo môžem od NHL čakať. Teraz mám lepší zmysel pre tempo a tvrdosť hry,“ hovoril McDavid.

Október nakoniec ukončil s bilanciou päť gólov a sedem asistencií v dvanástich stretnutiach. A liga ho vyhlásila za najlepšieho nováčika.

„Všetkým ukázal, že je elitným hráčom. Vždy, keď je na ľade, niečo sa stane. Dôležité však je, že sa mu darí aj pod tlakom,“ chválil ho legendárny Wayne Gretzky.

Talentovanému centrovi pomohlo, že ho tréner začal posielať na ľad v kľúčových častiach zápasu.

„Má osemnásť a bude mať svetlé i horšie chvíle. Ale využijeme každú príležitosť, aby sa zlepšil. Psychicky je pripravený na to, aby bol platný v každej situácii. A fyzicky ešte vyrastie a zosilnie,“ tvrdil McLellan.

Nešťastné zranenie

Po skvelom mesiaci vládol McDavid bodovaniu nováčikov, v ligovom poradí sa držal v druhej desiatke. V utorkovom zápase s Philadelphiou však po kontakte s proti〜hráčmi nepríjemne narazil na zadný mantinel a zranil sa.

Klub neskôr informoval, že Kanaďan označovaný za najväčší talent od príchodu Sidneyho Crosbyho do NHL podstúpi operáciu zlomenej ľavej kľúčnej kosti. Tá ho vyradí z hry na niekoľko mesiacov.

McDavid si zlomil kľúčnu kosť.

„Je sklamaný. Prvý rok v lige, všetko mu vychádzalo a do toho prišlo zranenie. Neviem si predstaviť, ako by som sa cítil,“ uviedol kouč McLellan.

Sklamaní sú aj fanúšikovia. V piatok totiž v Edmontone hral Pittsburgh na čele s Crosbym. Mal to byť prvý súboj talentovaného mladíka s jedným z najlepších hráčov súčasnosti.

Oba kluby sa v základnej časti už nestretnú. Môžu na seba naraziť až vo finále Stanley Cupu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Najväčší talent sa zranil. Vynechá niekoľko mesiacov