Najstaršia hokejka sveta sa bude dražiť od 2,2 milióna USD

(Autor: eBay.com)
TASR|14. dec 2006 o 13:23

Ottawa 14. decembra (TASR) - Najstaršia hokejka na svete sa bude dražiť 22. decembra v internetovom aukčnom dome "ebay". Jej majiteľ, 44-ročný kanadský ...

Ottawa 14. decembra (TASR) - Najstaršia hokejka na svete sa bude dražiť 22. decembra v internetovom aukčnom dome "ebay". Jej majiteľ, 44-ročný kanadský obchodník Gordon Sharpe oznámil, že už nemieni platiť horibilné sumy za udržiavanie jej bezpečnosti. Ponuka za hokejku sa na dražbe začne od sumy 2,2 milióna dolárov a doteraz prejavilo o ňu záujem 26 ľudí.

Podľa oficiálnych expertíz má hokejka najmenej 150 rokov. V období medzi rokmi 1852 až 1856 ju z jedného kusu dreva zhotovil Alexander Rutherford pre prastrýca starého otca Gordona Sharpea. Sharpe ju ako 9-ročný dostal v roku 1971 od svojho prastrýca ako darček a vystavoval ju v predchádzajúcich 35 rokoch napríklad aj v torontskej reštaurácii Wayna Gretzkého.

Pred desiatimi rokmi ju Sharpe začal vystavovať v Hokejovej sieni slávy. Odvtedy je hokejka uložená v bezpečnostnej konštrukcii zo skla a kovu.

Nachádzate sa tu:
Domov