Škriniar dostal lepšie hodnotenie ako Lukaku, chvália aj Dúbravku

Futbalisti Interu Miláno sa tešia spolu s Milanom Škriniarom (vľavo).
Futbalisti Interu Miláno sa tešia spolu s Milanom Škriniarom (vľavo). (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. apr 2021 o 16:20

Pozrite si hodnotenia najlepších slovenských futbalistov.

BRATISLAVA. Inter Miláno je vo výbornej forme a v Taliansku smeruje za prvým majstrovským titulom od sezóny 2010/2011. 

Vyhral jedenásť ligových zápasov v sérii a v nedeľňajšom súboji proti Cagliari (1:0) mu k ďalšiemu čistému kontu pomohol aj slovenský obranca Milan Škriniar. 

Solídny a spoľahlivý výkon 

Špecializovaný portál SofaScore.com mu udelil známku 7,6. Pritom napríklad hviezdny útočník Interu Romelu Lukaku dostal sedmičku. 

Web 90min.com ocenil Škriniarove tvrdé súboje s útočníkom Joaom Pedrom, ktorému sa aj vďaka rodákovi zo Žiaru nad Hronom nepodarilo skórovať. 

Detailnejšie jeho hru rozobral ďalší anglický portál.

"Ako obvykle to bol solídny a spoľahlivý výkon zo strany Slováka. Väčšinu situácií mal pod kontrolou. V zápase trikrát pripravil súpera o loptu, vyhral tri vzdušné súboje a skompletizoval 92 percent svojich prihrávok," uvádza thehardtackle.com.

Štatistiky slovenských futbalistov.
Štatistiky slovenských futbalistov. (Autor: Sofascore.com)

Duda ako expert na pokutové kopy 

Len o desatinu horšie hodnotenia dostali Martin Dúbravka a Patrik Hrošovský. Zaskvel sa najmä 32-ročný brankár. Dirigoval svojich obrancov, zneškodnil tri strely Burnley a aj preto jeho Newcastle vyhral dôležitý súboj o záchranu 2:1. 

"Urobil všetko, čo sa od neho požadovalo. Aj keď neudržal čisté konto, tréner Steve Bruce môže byť spokojný," uviedol server the4thofficial.net.com.

Stredopoliar Hrošovský Genku odohral celý zápas pri výhre nad St. Truiden 4:0. Jeho tím vyhral štvrtý z ostatných piatich ligových duelov a pred Anderlechtom si drží druhé miesto.

Zhodné hodnotenie 7,2 dostali Juraj Kucka s Ondrejom Dudom, ale obaja boli po zápasoch svojich mužstiev smutní. Napriek vylúčeniu Zlatana Ibrahimoviča prehrala Kuckova Parma s AC Miláno 1:3, pričom Slovák dostal žltú kartu. 

V Kolíne nad Rýnom sa z Dudu stáva expert na pokutové kopy. V ostatných štyroch zápasoch ich premenil až tri, keď postupne skóroval do siete Unionu Berlín, Dortmundu a naposledy proti Mainzu (pri prehre 2:3). 

Kolínčanom sa nedarí a sú až na 17. mieste tabuľky. Na priečku znamenajúcu zotrvanie v Bundeslige, ktorú drží Pekaríkova Hertha Berlín, strácajú šesť kôl pred koncom súťaže tri body.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Škriniar dostal lepšie hodnotenie ako Lukaku, chvália aj Dúbravku