Nádej pre hokejový Prešov žije. Ak sa stane farmou Zvolena

Zimný štadión v Prešove je v havarijnom stave, opravy sa ešte nezačali.
Zimný štadión v Prešove je v havarijnom stave, opravy sa ešte nezačali. (Autor: Michal Ivan)
Patrik Fotta|22. aug 2018 o 13:20

Kluby sa dohodli, rozhodne výkonný výbor zväzu.

Zimný štadión v Prešove: fotogaléria

5.9.2019

PREŠOV. Prvoligovému tímu HC Prešov Penguins sa zrejme podarí odvrátiť zánik, ktorý klubu hrozil po tom, ako jeho štadión zatvorili pre narušenú statiku.

Východniari sa ústne dohodli na spolupráci s extraligovým tímom HKM Zvolen, na ktorého ľade by mali hrávať I. ligu a stanú sa jeho oficiálnou farmou.

Všetko musí ešte odsúhlasiť Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorý už registruje požiadavku o udelenie licencie zo strany Prešova.

„Potvrdzujem, že v stredu dostal SZĽH podklady od HC Prešov. V najbližších dňoch budú príslušné oddelenia zväzu študovať, či sú podklady kompletné a s akým riešením klub prišiel. Následne ich predloží Výkonnému výboru SZĽH. Ten bude rozhodovať o udelení alebo neudelení licencie,“ povedal pre Korzár hovorca zväzu Peter Jánošík.

Náklady a tržby si rozdelia

Prezident HKM Zvolen Dušan Mráz verí, že výkonný výbor, ktorého je členom, rozhodne o celej veci kladne.

„Generálny sekretár zväzu Miroslav Valíček bude musieť požiadať členov VV, aby na diaľku hlasovali o danej veci. Robí sa to pomerne často, nie je to nič nezvyčajné. Zatiaľ mi takáto požiadavka neprišla ako členovi VV, takže zrejme ešte našu žiadosť nespracovali, keďže sme ju odosielali len v stredu ráno,“ uviedol Mráz.

„Neverím, že by s tým niekto vo VV mohol mať problém. Myslím si, že nie sú relevantné dôvody, aby to niekomu mohlo prekážať. Minimálne pre polovicu klubov, ktoré sú zo západu to bude výhodnejšie, keďže budú mať kratšiu cestu na zápasy. Verím teda, že sa to schváli a Prešovu sa vyjde v ústrety.“

Prešovčania sa so Zvolenom dohodli na spolupráci, ktorú chcú v piatok spečatiť podpisom zmluvy.

„Zatiaľ máme len ústnu dohodu. V piatok jej dáme oficiálnu podobu na papieri. Čo sa týka predbežných vecí, dohodli sme sa, že Prešov si bude platiť svojich hráčov. Malo by ich byť osem až desať. Tí, ktorí budú vedení pod našim klubom a budú mať možnosť striedavých štartov, si budeme platiť my. Spoločne sa budeme podieľať na nákladoch a tržbách na polovicu.“

Mráz: Štadión v Prešove je v zúfalom stave

Prešovskí hokejisti budú mať štadión Zvolena k dispozícii zadarmo.

„Dohodli sme sa, že štadión im poskytneme bezplatne. Keďže som nielen funkcionár, ale najmä fanúšik hokeja, veľmi zle mi padne, keď vidím, že nejakému klubu hrozí zánik. Môžem povedať, že sme priložili ruku k dielu, aby mohla ďalej fungovať aj prešovská mládež, ktorá sa oddelila od klubu a bude pokračovať samostatne,“ skonštatoval Mráz.

Prezident HKM Zvolen sledoval pozorne problémovú situáciu okolo prešovského hokeja od samotného začiatku.

„Priznám sa, že mi prišlo zvláštne, aby tretie najväčšie mesto na Slovensku, ak už nemá extraligu, ktorá by tam patrila, príde aj o I. ligu. Verím, že sa podarí zrekonštruovať štadión v Prešove, pretože je skutočne v zúfalom stave. Osobne som sa naň bol pozrieť. Napriek tomu si myslím, že všetko sa dá opraviť. Bude záležať aj ako sa k tomu postaví mesto ako vlastník štadióna. Aj my na zväze sa tomu budeme snažiť pomôcť ako to bude možné. Dúfam, že to celé dobre dopadne.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nádej pre hokejový Prešov žije. Ak sa stane farmou Zvolena