Sestry Velďákové si na safari užili gepardie mláďatá

Pekné zážitky. Safari nemohli vynechať.
Pekné zážitky. Safari nemohli vynechať. (Autor: archív D. Velďákovej)
Patrik Fotta|6. máj 2017 o 00:00

Negatívny zážitok boli dve zemetrasenia, ktoré zažili vôbec po prvý raz.

KOŠICE. Už tradičné miesto na sústredenie slovenských reprezentantiek v skoku, do diaľky a trojskoku sestier Velďákových, je v zimnom období Afrika. Ideálne podmienky im umožňujú pripraviť sa na sezónu tak, ako nikde inde. Okrem povinností si tento rok nenechali ujsť obľúbené safari. Negatívny zážitok boli dve zemetrasenia, ktoré zažili vôbec po prvý raz.

Hlavný dôvod, prečo atléti radi využívajú v zimnom období na prípravu africký kontinent, sú klimatické podmienky.

Východniarky v službách banskobystrickej Dukly, dvojičky Velďákové, si už niekoľkýkrát vybrali za miesto sústredenia juhoafrické mesto Potchefstroom.

„Počasie sme mali prvé tri týždne veľmi dobré a potom sa to trochu pokazilo, keďže už v podstate nastala jeseň a začalo tam viac pršať. Trochu sa aj ochladilo, najmä po večeroch bola dosť zima. Podstatné ale je, že sme odtrénovali všetko, čo nám tréner naplánoval. Možno pár tréningov sme museli trochu vypustiť kvôli únave, ale ten hlavný zámer sa podarilo splniť. Uvidíme, ako sa to prejaví na výkonoch počas sezóny,“ povedala Dana Velďáková.

Klepali sa okná a hýbali sa stoličky

Do Afriky chodieva pravidelne na sústredenie celá skupina slovenských atlétov, ktorí si veľmi dobre rozumejú.

„Chodievame ako skupina Dubovského, okrem mňa so sestrou sú tam aj Eliška Chvílová, Tomáš Veselka a mali sme novú v skupine, Melániu Benkovú. Okrem nás tam bola ďalšia skupina Slovákov a Čechov, takže bolo nás tam pomerne dosť,“ skonštatovala Dana Velďáková.

Okrem tvrdej driny si mohli košické atlétky pozrieť aj okolie, ktoré núka turistom nevšedné zážitky.

„Tým, že sme tam boli už veľakrát, veľmi sme po výletoch nechodili. No tým, že sme mali aj nové osoby v skupine, sme sa vybrali na jeden výlet na safari. Viac sme toho absolvovať nestihli,“ pousmiala sa D. Velďáková, ktorá prezradila, že z Afriky si priviezli aj jeden výnimočný zážitok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sestry Velďákové si na safari užili gepardie mláďatá