Straňovský si na Prezidentský pohár si siahol prvý raz

Prešovský kapitán Martin Straňovský.
Prešovský kapitán Martin Straňovský. (Autor: tasr)
Ján Leško|28. aug 2018 o 00:00

Tatranu vypadol pre zranenie aj Dominik Krok.

PREŠOV. Štvrtý ročník Česko–slovenského pohára v hádzanej mužov vyvrcholil v Prešove.

Podľa predpokladov, do finále postúpili favorizovaní národní majstri oboch krajín – domáci Tatran a HC Baník Karviná. Šarišania v ňom jednoznačne vyhrali po výsledku 41:27.

Prvý triumf v Česko– slovenskom pohári zaknihovali hádzanári Tatrana Prešov v roku 2015 v Prahe.

Prvú obhajobu prestížnej trofeje zvládol slovenský majster o rok neskôr doma i v roku 2017 v Plzni. Štvrtý primát pridali prešovskí hádzanári opäť pred vlastným publikom.

Okrem Pohára prezidenta Slovenského zväzu hádzanej a šeku na 1 500 eur víťazné mužstvo získalo aj prémiu 10 000 eur, ktorú za úspech vypísal Tatran Prešov.

Každý taký okamih si váži

Tatran Prešov vyhral nedávno jubilejný 50. ročník Medzinárodného TV turnaja šampiónov v Doboji (BaH), najstarší turnaj hádzanárov v Európe, každoročne obsadený poprednými klubmi najvyspelejších hádzanársky krajín starého kontinentu.

Po návrate do Prešova letná pohárová žatva Tatrana pokračovala. Česko–slovenský pohár štvrtý raz pribudol do klubovej vitríny štrnásťnásobného slovenského šampióna.

Prvý raz si na Prezidentský pohár siahol a ako kapitán tímu ho zdvihol ako prvý nad hlavu skúsený novic v zelenobielom Martin Straňovský.

„Čo iné, než veľkú radosť môžem prejaviť z ostatných úspechov Tatrana na dvoch medzinárodných fórach. Najcennejšiu trofej máme z Doboja, ku ktorej sme pridali doma ďalšiu. Každé takéto ocenenie, ktoré som voľakedy získal s klubmi v Španielsku či v Nemecku, ale aj teraz s najlepším klubom v histórii slovenskej hádzanej ako hráč získal, si veľmi vážim. Tie ostatné trofeje sú výsledkom toho, ako sme trénovali od začiatku letnej prípravy,“ tvrdil po domácom úspechu prešovský kapitán.

Do Bukurešti cez Košice a Viedeň

Z toho sa ale Tatran príliš dlho vytešovať nemohol. V nedeľu sa ešte oslavovalo, no včera krátko popoludní smerovalo na košické letisko a cez medzipristátie vo Viedni do Bukurešti.

Tu ho v utorok čaká vstup do nového ročníka nadnárodnej SEHA Gazprom ligy s CSA Steaua Bukurešť.

„Aj podľa toho, ako som videl na turnaji v Doboji hrať troch účastníkov tejto súťaže, môžem len potvrdiť, že to ozaj kvalitná súťaž. A najmä na ihriskách súperov to nik nebude mať vopred vyhrané. Pochopiteľne, Tatran pôjde do každého s cieľom bodovať. Prvý zápas nás čaká v Bukurešti. Iste, v príprave sme najprv upriamovali pozornosť na Čs. pohár, avšak v podvedomí nám tak trochu pracoval aj prvý zápas nadnárodnej ligy v Rumunsku. Niečo sme aj odskúšali v pohárových zápasoch doma proti Plzni i Karvinej,“ netajil sa Straňovský.

Vo finále Karviná aj pritvrdila, takže modelovo zrejme Tatranu pre súbojom so Steauou pomohla.

„Presne tak,“ prikývol prešovský kapitán. „Karviná hrala často 'sedem na šesť', ako často v Doboji preferovala Steaua a tiež dosť tvrdo. Takže niektoré naše herné veci sme si mohli vo finále vycibriť na Bukurešť. Tohto súpera sme videli v akcii jediný raz. Vieme aj čo môžeme od neho doma očakávať. Mrzí ale fakt, že do Rumunska s nami nemohli vysoké spojky Rábek a Kasal, ktorí by na spôsob hry Steauy boli by iste platní. S tým už nič nenarobíme. Takto musíme ísť na stodvadsať percent a na ihrisku zaskočiť v prípade potreby jeden za druhého.“

Hádzanári Tatrana napokon v Bukurešti okrem Rábeka a Kasala nebudú môcť rátať ani s pomocou Dominika Kroka.

Po Česko-slovenskom pohári sa ukázalo, že na hodovej pravej ruke má poškodené puzdro na palci, čo si vyžiada možno aj trojtýždňovú pauzu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Straňovský si na Prezidentský pohár si siahol prvý raz