Na lavičke vytlačí 135 kilogramov, ale jasnou prioritou je futbal

Brankársky kredit si dvíha v susednom Poľsku. Martin Polaček sa za dva roky vypracoval na oporu Zaglebie Lubin.
Brankársky kredit si dvíha v susednom Poľsku. Martin Polaček sa za dva roky vypracoval na oporu Zaglebie Lubin. (Autor: facebook Martin Polaček)
Daniel Dedina|7. jún 2017 o 00:00

Možno už túto sobotu si Martin Polaček odkrúti svoj reprezentačný debut.

PREŠOV. Možno už túto sobotu si Martin Polaček odkrúti svoj reprezentačný debut.

Dvadsaťsedemročný prešovský rodák figuruje v 23-člennej nominácii Slovenska na stretnutie v Litve (hrá sa v sobotu o 20.45 hod.) v rámci kvalifikácie o postup na futbalové MS 2018 v Rusku.

Chlap ako hora.

To je prvé, čo človeku napadne pri pohľade na výborne stavaného, bez jedného centimetra dvojmetrového a rovných sto kilogramov vážiaceho gólmana, poľského prvoligistu Zaglebie Lubin.

„Výška sedí. Váha mierne kolíše podľa obdobia, v ktorom sa futbalová sezóna nachádza. V príprave, keď naberiem viac svalovej hmoty, je to ešte o čosi viac. V priemere to ale býva tých 101-102 kíl,“ usmial sa Martin Polaček, s ktorým sme sa pred odchodom na včerajší reprezentačný zraz v Žiline pozhovárali v priestoroch novootvoreného špičkovo vybaveného funkčného fitness centra Pro Workout Gym v Prešove.

Príjemné predĺženie sezóny

Aká bola vaša prvá reakcia po tom, čo ste sa dozvedeli o nominácii na kvalifikačný duel v Litve?

„Veľmi ma to potešilo. Beriem to ako odmenu za roky tvrdej driny a poctivého tréningu. Dostať sa do reprezentácie je snom každého športovca, takže som naozaj šťastný.“

Vedeli ste už pred oznámením konečného menoslovu hráčov, že v ňom nebudete chýbať?

„Nie. Dozvedel som sa to od známych na Slovensku až vo chvíli, keď už bola nominácia oficiálne známa. Zrazu mi vo veľkom začal pípať telefón a všetci mi gratulovali. Obrovskú radosť z toho mali aj moji rodičia a najbližší príbuzní.“

Ako zareagovali na vašu nomináciu v poľskom Lubine?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na lavičke vytlačí 135 kilogramov, ale jasnou prioritou je futbal