Na košickom maratóne pôjde aj o posledné body do seriálu

Andrea Hudáková má nakročené k prvenstvu medzi ženami.
Andrea Hudáková má nakročené k prvenstvu medzi ženami. (Autor: Danica Božová)
Danica Božová|5. okt 2019 o 00:00

Východoslovenská veľká cena vytrvalcov vyvrcholí v rámci MMM.

KOŠICE. Celoročný bežecký seriál Východoslovenská veľká cena vytrvalcov (VVCV) má za sebou 15 z plánovaného počtu 16 podujatí.

Pred jej posledným dejstvom, ktorým je tradične každoročne Medzinárodný maratón mieru v Košiciach, si body do celkového hodnotenia pripísalo 1 664 bežcov a bežkýň.

Vedie Prešovčan v košických farbách

Najviac bodov zatiaľ nazbieral 41-ročný Prešovčan v drese TJ Obalservis Košice Marek Mockovčiak (3 928 bodov), ktorý je zároveň i najlepším veteránom od 40 rokov.

Na celkovej druhej priečke sa zatiaľ drží neustále sa zlepšujúci 29-ročný Andrej Antal, ktorý sa za prácou presťahoval z Trnavy do Košíc (3 921 bodov).

Bronz bez rozdielu veku zatiaľ patrí 43-ročnému Spišiakovi Tomášovi Kamasovi, ktorý doteraz nazbieral 3 896 bodov.

Ženám zatiaľ kraľuje Hudáková

Medzi ženami hrá pred posledným kolom prvé husle 26-ročná Andrea Hudáková z Active life Košice, ktorá dokonca v spoločnej tabuľke s mužmi uzatvára elitnú prvú dvadsiatku. Doteraz získala 3 435 bodov.

V jednotlivých vekových kategóriách sa okrem vyššie spomenutých zatiaľ držia na čele: Štafan Rácz z Kysaku (od 50 do 59 rokov), Mikuláš Vrábel z Vranova nad Topľou (od 60 do 69 rokov), Zoltán Papp z Veľkých Kapušian (od 70 rokov) a Milan Fabrici z TJ Obalservis Košice, ktorý je najlepším juniorom.

Ženskému veteránskemu poľu kraľujú Erika Ondrijová z MTC Vyšná Šebastová (od 40 do 49 rokov), Sviťanka Danica Božová v drese Bežeckého klubu Poprad (od 50 do 59 rokov) a Košičanka Alžbeta Tiszová (od 60 rokov).

Všetko sa rozhodne prvú októbrovú nedeľu na MMM v Košiciach, ktorý v bodovacej tabuľke môže ešte poriadne zamiešať karty.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na košickom maratóne pôjde aj o posledné body do seriálu