Na Cháru pískali, ale Boston aj tak v Toronte vyhral

(Autor: SITA/AP)
SITA|7. máj 2013 o 07:25

Obhajcovia titulu z Los Angeles vyhrali na domácom ľade nad St. Louis a vyrovnali sériu na 2:2, Halák nechytal.

TORONTO. Hokejisti Bostonu Bruins zvíťazili v pondelkovom stretnutí zámorskej hokejovej NHL na ľade Toronta 5:2 a v sérii prvého kola play-off vedú 2:1 na zápasy. Do Air Canada Center sa vrátili súboje vyraďovacej časti sezóny po deviatich rokoch. Boston v zápase trestal chyby domácich.

Vďaka dvom bodom za gól a asistenciu sa Čech David Krejčí stal lídrom tabuľky produktivity celého play-off. Ďalší český hokejista Jaromír Jágr raz asistoval a so 190 bodmi sa vyrovnal v historickej tabuľke kanadského bodovania play-off Brettovi Hullovi na 6. mieste. Slovenský obranca Zdeno Chára strávil na ľade 27:31 min, mal jeden plusový bod a na domácu bránku vyslal dve strely. Fanúšikovia Maple Leafs pri každom dotyku kapitána Bruins s pukom mohutne pískali.

Hokejisti New York Rangers strhli dvoma gólmi v tretej tretine v zápase s Washingtonom víťazstvo na svoju stranu a v treťom stretnutí série dosiahli prvý úspech. Na prvý duel od začiatku marca, keď ho zasiahol puk do oblasti pravého oka, nastúpil v drese Rangers obranca Marc Staal.

Minimálne ešte jeden domáci duel v sezóne si vybojovali hráči Detroitu. Výhrou 3:2 po predĺžení vyrovnali sériu s Anaheimom na 2:2. O úspechu rozhodol v 76. min Damien Brunner, ktorý hrá v NHL prvú sezónu. V posledných 22 rokoch, v ktorých Red Wings pravidelne nastupujú v play-off, Detroit vyhral jedenásť z devätnástich sérií, v ktorých bol po štyroch súbojoch stav 2:2.

Hokejisti Los Angeles Kings zvládli aj druhý domáci duel so St. Louis a súpera zdolali po vyrovnanom priebehu 4:3. Kings si vyrovnanie série na 2:2 zabezpečili v tretej tretine, pred ktorou prehrávali 2:3. Slovenský gólman Blues Jaroslav Halák sledoval duel len zo striedačky.

Výsledky pondelkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Štvrťfinále:

Toronto - Boston 2:5 (0:1, 1:3, 1:1) - stav série: 1:2

Góly: 34. Gardiner, 41. Kessel (Van Riemsdyk, Franson) - 14. A. McQuaid (Lucic, Krejčí), 26. Peverley (Jágr), 35. Horton (Lucic, Krejčí), 37. Paille, 59. Krejčí (Horton, Lucic)

New York Rangers - Washington 4:3 (1:1, 1:1, 2:1) - stav série: 1:2

Góly: 13. B. Boyle (Brassard, Del Zotto), 22. Brassard (Zuccarello, B. Boyle), 43. Asham (Brassard, Pyatt), 54. Stepan (Rick Nash, Zuccarello) - 5. Nicklas Bäckström (Carlson, Erskine), 38. Mike Green (Perreault, Chimera), 48. Beagle (Hillen, J. Ward)

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Štvrťfinále:

Detroit - Anaheim 3:2 po predĺžení (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0) - stav série: 2:2

Góly: 42. B. Smith (Cleary, J. Andersson), 54. Daciuk (B. Smith, Quincey), 76. Brunner (Nyquist, J. Andersson) - 6. Beleskey (Cogliano), 51. Steckel (Palmieri, Etem)

Los Angeles - St. Louis 4:3 (2:2, 0:1, 2:0) - stav série: 2:2

Góly: 10. J. Carter (M. Richards, Regehr), 15. Penner (Stoll, Martinez), 48. Kopitar (D. Brown, Muzzin), 49. Justin Williams (M. Richards, D. King) - 2. Backes (Bouwmeester, Sobotka), 5. Oshie (Shattenkirk, Perron), 26. Oshie (Sobotka, P. Berglund)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na Cháru pískali, ale Boston aj tak v Toronte vyhral