My hráči by sme s Kližanovým návratom nemali problém, vraví Martin

Andrej Martin.
Andrej Martin. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|3. jan 2017 o 11:34

Slovenský tenista si praje, aby v tomto roku tím postúpil v Davis Cupe do Svetovej skupiny. "A ja by som chcel byť pri tom," hovorí.

BRATISLAVA. Vlaňajšia sezóna bola jeho najúspešnejšia v kariére. Slovenskému tímu pomohol v Davis Cupe, na turnaji v Umagu hral o titul, na svojom obľúbenom Roland Garros prešiel z kvalifikácie až do tretieho kola, zahral si aj na olympijských hrách a vo svetovom rebríčku sa dostal rekordne vysoko.

Teraz by Andrej Martin rád ukázal, že má ešte na viac. Do sezóny vstupuje 27-ročný tenista s novým trénerom. Od decembra sa pripravuje pod vedením Petra Miklušičáka, ktorý bol v minulosti napríklad aj v tíme Dominiky Cibulkovej.

„Už som ukázal, že viem vyhrať nad hráčmi zo svetovej päťdesiatky, ale tiež som prehrával so súpermi, ktorí boli odo mňa herne slabší. Musím zapracovať na stabilizácii mojej výkonnosti,“ vraví Martin.

V Melbourne zabojuje o hlavnú súťaž

Konkrétne ciele si s novým trénerom nestanovil. „Nemám to rád. Radšej mám samotný pocit, že hrám dobre. A keď sa to podarí, ukáže sa to aj na výsledkoch a na postavení v rebríčku. Mojím cieľom je byť opäť vo svetovej stovke a hrať turnaje ATP,“ naznačuje.

Do stovky sa prvýkrát prebojoval práve vlani v júli. Momentálne je na 137. mieste. Sezónu začne na Australian Open (16. – 29. januára).

Andrej Martin postúpil na olympiáde v Riu až do 3. kola.
Andrej Martin postúpil na olympiáde v Riu až do 3. kola. (Autor: TASR)

V Melbourne hral už štyrikrát, no ani raz sa mu zatiaľ nepodarilo prebojovať do hlavnej súťaže. Dvakrát skončil až v poslednom kole kvalifikácie.

„Verím, že mám na to, aby sa to tento rok podarilo. Na druhej strane tam idem uvoľnene, nie je to môj vrchol sezóny. Každý grandslam je však výnimočný. Lepšiu výzvu v tenise nenájdete,“ tvrdí Martin.

Praje si postup do svetovej skupiny

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»My hráči by sme s Kližanovým návratom nemali problém, vraví Martin