Murray pred US Open: Mám šancu, ale nie najväčšiu

TASR|29. aug 2011 o 10:18

Andy Murray odmietol názor Johna McEnroea, podľa ktorého má britský tenista na tohtoročnom US Open zatiaľ najväčšiu šancu na zisk grandslamového titulu.

NEW YORK.

Legendárny Američan považuje Murraya za favorita podniku v New Yorku a myslí si, že Brit získa prvý grandslamový titul. McEnroe pri svojich odhadoch vychádza z faktu, že Murray je po triumfe na turnaji v Cincinnati vo vynikajúcej forme, pričom traja jeho hlavní rivali Roger Federer, Rafa Nadal a Novak Djokovič majú zdravotné problémy.

Murray, ktorý doteraz trikrát neuspel vo finále grandslamového turnaja, považuje komentár McEnroea za zbytočný. "Je hlúposť tvrdiť niečo také," mieni škótsky tenista. "Samozrejme, mám šancu vyhrať. Nikto však nevie, či je to moja najväčšia šanca, alebo nie."

Murray je vo Flushing Meadows nasadený ako číslo štyri, no jediný z najlepšieho kvarteta doteraz nevyhral ani jeden grandslamový turnaj. V prípade víťazstva na US Open by počas záverečného víkendu musel zdolať dvoch najväčších rivalov. "Niekto ako John, ktorý odohral stovky a tisíce zápasov, zrejme vie, že stačí jeden zlý deň a môžem sa s turnajom rozlúčiť," dodal Murray. "Najmä v záverečnej časti, keď hráte proti trom hráčom patriacich medzi najlepších v histórii. Musíte podať mimoriadny výkon, aby ste triumfovali. Som na to pripravený. Ale nikto nemôže povedať, že je to moja najväčšia príležitosť."

Murray vstúpi do turnaja v utorok alebo v stredu duelom proti najlepšiemu Indovi v rebríčku ATP Somdevovi Devvarmanovi.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Murray pred US Open: Mám šancu, ale nie najväčšiu