IIHF v rebríčku sily podpichla Slovákov: Oslavy bronzu ešte nechystajte

Hokejisti Slovenska sa tešia z gólu.
Hokejisti Slovenska sa tešia z gólu. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|20. máj 2022 o 14:00

Vyšiel nový rebríček sily na MS 2022 v hokeji.

BRATISLAVA. Britom v americkom prístave opäť vyhodili z lode všetok čaj a Lotyšom by na hokejovom šampionáte nepomohol ani Connor McDavid. 

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) pripravila po štvrtom kole zápasov v základných skupinách majstrovstiev sveta vo Fínsku nový, glosovaný “rebríček sily“. 

Po severskom derby sa na prvé miesto vyšvihli Švédi, ktorým sa nová éra švédsko-fínskej spolupráce pozdáva. Tri korunky zdolali odvekého rivala 3:2 po nájazdoch.

Druhí Švajčiari nestratili v štyroch zápasoch ani bod a góly z brejkoch sú pre nich sladšie ako čokoláda. 

Obhajcovia titulu z Kanady sa na šampionáte rozbiehajú pomalšie a problémy im narobil aj Kazachstan, ktorý nemá na turnaji strach z nikoho (samozrejme okrem Dánov, ktorí im nadelili deviatku).

Slovensko má na svojom konte po štyroch zápasoch iba tri body a v rebríčku kleslo zo siedmeho miesta pred šampionátom na desiate. Nepomohol ani premiérový gól Juraja Slafkovského. „Je príliš skoro chystať oslavy bronzu,“ podpichuje Slovákov IIHF. 

Pred výberom Craiga Ramsayho je Nemecko a Dánsko. Ich vzájomný duel bol preložený o hodinu a pol pre požiar na starom štadióne. „My sme oheň nezaložili,“ bránia sa víťazi stretnutia z Nemecka. 

Nóri si brúsia zuby na štvrťfinále. Podľa IIHF však skončia pred Slovákmi na deviatom mieste. V poslednom dueli si poradili s Rakúskom. „Ľadové medvede milujú Sacherovu tortu,“ poukazuje federácia na kulinársku špecialitu z Viedne. 

Na chvost sa prepadol Kazachstan a Veľká Británia. „Opäť nám v prístave vyhodili všetok čaj,“ reaguje rebríček na prehru Britov s Američanmi 0:3, čo je odkaz na udalosti z roku 1773, keď v bostonskom prístave miestni obyvatelia prezlečení za Indiánov potopili 342 debien čaju, ktoré do kolónie doviezli Briti. 

Výkonmi zaostávajú Lotyši, ktorým na minuloročnom šampionáte tesne ušla najlepšia osmička: „Keby sme mali McDavida, prehrali by sme 9:6,“ znie odkaz.

Francúzov ťahá dvojica Sacha Treille a Hugo Gallet, ktorý mená IIHF trefne použila do francúzskej frázy Veľmi dobre! Do toho Modrí!“ - Treille bien! Gallet les Blues“ (Trés bien! Allez les Blues).

Majstrovstvá sveta v hokeji

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»IIHF v rebríčku sily podpichla Slovákov: Oslavy bronzu ešte nechystajte