Mŕtva skokanka na trampolíne, kondómy idú na dračku

SITA|16. aug 2008 o 12:25

Krátke správy z dejiska Hier XXIX. olympiády v Pekingu:

PEKING 16. augusta (SITA, AFP) -

Čínska gymnastka "zomrela" v kvalifikácii skokov na trampolíne

Športová terminológia vie byť niekedy naozaj nebezpečná. Presvedčili sa o tom všetci, ktorí si prečítali správu štátnej tlačovej agentúry Nová Čína. "Jedna z najväčších favoritiek na zisk zlatej olympijskej medaily Huang Šan-šan z Číny nepostúpila v kategórii skoky na trampolíne do finále po náhlej smrti v sobotňajšej kvalifikačnej fáze," uvádza sa v jednej správe čínskej agentúry. Čínskej reprezentantke sa však našťastie okrem vypadnutia z ďalšej fázy pretekov nič vážnejšie nestalo.

V olympijskej dedine rozdali už vyše 100-tisíc kondómov

Organizátori olympijských hier v čínskom Pekingu rozdali v olympijskej dedine už viac ako 100-tisíc kondómov. Táto ich iniciatíva je súčasťou boja predstaviteľov čínskej metropoly proti AIDS. "V dedine je približne šestnásťtisíc športovcov. Je preto veľmi pravdepodobné, že tam bude aj sex," privítal tento krok holandský bejzbalový reprezentant Jeroen Sluitjer.

V Mansfielde pomenovali kúpalisko po "zlatej" Rebecce Adlingtonovej

Úspech britskej plavkyne Rebeccy Adlingtonovej, ktorá na olympijských hrách v čínskom Pekingu získala dve zlaté medaily, sa prejavil aj na publicite jej rodného Mansfieldu. Mestečko v minulosti známe najmä vďaka futbalovému klubu a miestnemu pivovaru pomenovalo po svojej slávnej rodáčke miestnu plaváreň. Predstavitelia mesta tiež dúfajú, že sa úspech plavkyne prejaví aj na popularite Mansfieldu.

Novozélanďanom zmizli z olympijskej dediny bicykle, "zlodej" si to napokon rozmyslel

Aj na športovcov, ktorí sú ubytovaní v olympijskej dedine v Pekingu, čakajú niekedy nepríjemné prekvapenia. Členom cyklistického tímu Nového Zélandu zmizli v ich dočasnom bydlisku horské bicykle. Našťastie, po 48 hodinách boli znovu na svojom mieste. "Nechcem špekulovať, kto by to mohol spraviť. Nebolo by to totiž priateľské gesto," uviedol tréner novozélandského výberu Dave Currie. "Môžem vás však uistiť, že to neboli Austrálčania."

Nemecká reprezentantka pózovala pre Playboy

Nemecká reprezentantka v pozemnom hokeji Katharina Scholzová je ďalšou z radu vrcholových športovkýň, ktoré sa predstavili na stránkach pánskeho časopisu Playboy. Dvadsaťpäťročná Nemka však neplánuje v budúcnosti kariéru profesionálnej modelky. "Najdôležitejšou vecou je pre mňa hrať hokej," uviedla Scholzová a dodala: "A keďže hrám hokej, dostala som možnosť ukázať sa v časopise Playboy. Keď sa obzriem o niekoľko rokov, možno budem na to pyšná. Nie každý má totiž takúto možnosť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Mŕtva skokanka na trampolíne, kondómy idú na dračku