Mourinho po remíze kritizuje trávnik: Nemohli sme poriadne kombinovať

Jose Mourinho.
Jose Mourinho. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. mar 2017 o 07:16

Mourinho pred zápasom vyhlásil, že trávnik je v rovnakom stave, v akom odmietli odohrať prípravné stretnutie proti Manchestru City v Číne.

ROSTOV. Futbalisti Manchestru United v úvodnom osemfinále Európskej ligy 2016/2017 na pôde Rostova neudržali jednogólový náskok.

Pre fanúšikov, ktorí merali cestu na štadión i pre tých pred televíznymi obrazovkami to nebol príliš zaujímavý zápas.


Henrich Mchitarjan

Tréner Jose Mourinho však považuje remízu 1:1 za dobrý výsledok pred odvetou. Portugalský kormidelník na pozápasovej tlačovke zdôraznil, že na nekvalitnom trávniku nemohlo jeho mužstvo podať lepší výkon.

"V daných podmienkach to bolo z našej strany veľmi dobré vystúpenie. Na zlom trávniku sme nemohli poriadne kombinovať. Hrali sme to, čo sme potrebovali a zápas sme mali pod kontrolou. Škoda chyby v defenzíve, ktoré nás stála víťazstvo," povedal pre akreditované médiá.

Mourinho pred zápasom vyhlásil, že trávnik v Rostove je v rovnakom stave, v akom jeho zverenci vlani v lete odmietli odohrať prípravné stretnutie proti Manchestru City v Číne.

Kouč United dlho zvažoval, či od začiatku nasadí Henricha Mchitarjana, ktorý sa iba nedávno vrátil do súťažného kolotoča po pauze zavinenej zranením.

Arménsky reprezentant napokon nastúpil v základnej jedenástke a v 35. minúte poslal hostí do vedenia. Ideálnu pozíciu na skórovanie mu pripravil spätnou prihrávkou Zlatan Ibrahimovič.

V 53. minúte sa ale Aleksandr Bucharov vyhol ofsajdovej pasci a pohotovo vyrovnal.

Manchester zakopol v Rusku: fotogaléria

10.3.2017

"Do poslednej chvíle sme sa snažili strhnúť víťazstvo na našu stranu. Nechcem príliš hovoriť o trávniku, ktorý bol katastrofálny pre oba tímy. Pre fanúšikov, ktorí merali cestu na štadión i pre tých pred televíznymi obrazovkami to nebol príliš zaujímavý zápas," priznal Mchitarjan, ktorý hral do 57. minúty, keď ho vystriedal Anthony Martial.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Mourinho po remíze kritizuje trávnik: Nemohli sme poriadne kombinovať