Valtteri Bottas pre Sportnet: Do súboja s Hamiltonom som dal všetko, nemám výčitky

Fínsky pretekár formuly 1 Valtteri Bottas.

Valtteri Bottas pre Sportnet: Do súboja s Hamiltonom som dal všetko, nemám výčitky

Fínsky pretekár formuly 1 Valtteri Bottas. (Autor: Michal Krajčír/ LivePR)
Fínsky pretekár formuly 1 Valtteri Bottas.
Fínsky pretekár formuly 1 Valtteri Bottas. (Autor: Michal Krajčír/ LivePR)
Miroslav Kováčik|27. nov 2022 o 13:30

Fín má za sebou prvú sezónu v tíme Alfa Romeo.

Nestáva sa často, aby na Slovensko zavítal jazdec formuly 1. Navyše taký, ktorý ešte donedávna bojoval o víťazstvá a doposiaľ odjazdil 200 veľkých cien.

Momentálne uzatvára top10 v počte umiestnení na stupňoch víťazov (67) a je tiež držiteľom rýchlostného rekordu počas pretekárskeho víkendu, keď v roku 2016 dosiahol na okruhu v Baku rýchlosť neuveriteľných 378 km/h.

Fínsky pretekár VALTTERI BOTTAS z tímu Alfa Romeo strávil poslednú novembrovú sobotu v priestoroch čerpacej stanice ORLEN Benzina v Šamoríne.

Po mediálnych povinnostiach si našiel čas aj na desiatky fanúšikov, ktorí ho napriek chladnému počasiu približne hodinu čakali vonku. Napokon takmer všetci odišli domov so spoločnou fotografiou či podpisom.

Bottas ešte v ten deň, ktorý bol jeho posledným pracovným pred dovolenkou, odletel do rodnej krajiny, no predtým odpovedal na otázky Sportnetu.

Čo sa v rozhovore dozviete:

  • Ako hodnotí Bottas svoje pôsobenie v Mercedese?
  • Prečo nedokázal viac konkurovať Lewisovi Hamiltonovi?
  • Ktoré preteky sú pre neho najpamätnejšie?
  • Kto bol jeho detským vzorom?
  • Ktorý okruh je jeho obľúbeným?
  • Ako zvládal sezóny ovplyvnené covidom?
  • Ako vidí svoju budúcnosť v F1?

Ako hodnotíte svoju prvú sezónu v tíme Alfa Romeo a ako ste prijali fakt, že na rozdiel od päťročného pôsobenia v Mercedese nebudete bojovať o víťazstvá a pódiá, ale "len" o body?

Bral som to ako projekt a novú výzvu dostať sa vyššie v štartovom poli. Moje ciele sa zmenili a spokojný som aj s inými vecami, ako sú víťazstvá.

Je to však niečo, na čom pracujeme a naša motivácia je byť stále lepší a lepší. A možno sa mi raz podarí zvíťaziť aj s tímom Alfa Romeo, bol by to sen.

Valtteri Bottas počas tlačovej konferencie na Slovensku.
Valtteri Bottas počas tlačovej konferencie na Slovensku. (Autor: Michal Krajčír/ LivePR)

Bol na vás vyvíjaný menší tlak ako v Mercedese?

Áno, samozrejme. To však neznamená, že som sa cítil menej motivovaný. Myslím si, že v porovnaní s predošlými rokmi som bol ešte viac motivovaný tvrdo pracovať a získavať pre tím body a dobré výsledky. Rovnako aj v prípade vývoja auta pre budúcu sezónu.

Vo farbách Mercedesu ste dosiahli desať víťazstiev a 58 pódií, ale za svojim tímovým kolegom Lewisom Hamiltonom ste zaostávali. Čo vám chýbalo k tomu, aby ste sa viac zapojili do boja o titul?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Valtteri Bottas pre Sportnet: Do súboja s Hamiltonom som dal všetko, nemám výčitky