Tragédia v Jereze. Počas pretekov zomrel bratranec jazdca MotoGP

Dean Berta Viňales.
Dean Berta Viňales. (Autor: MotoGP/ twitter)
Sportnet|25. sep 2021 o 17:17

Mal len 15 rokov.

BRATISLAVA. Motoristické preteky kategórie Supersport 300 sa na okruhu v španielskom Jereze skončili tragicky.

Štyri kolá pred koncom havaroval iba 15-ročný Dean Berta Viňales. Bratranec známeho pretekára MotoGP Mavericka Viňalesa svojim zraneniam podľahol. 

Kolízia, do ktorej boli zapletení piati jazdci, sa stala v prvej zákrute. Preteky boli následne prerušené červenou vlajkou. Zdravotníci okamžite prišli na miesto nehody, ale napriek ich úsiliu sa nepodarilo mladého pretekára zachrániť. 

Ten mal byť transportovaný do nemocnice v Seville, ale k tomu už nedošlo. 

"Utrpel ťažké poranenia hlavy a hrudníka. Bol ošetrovaný priamo na trati, neskôr v sanitke a v zdravotníckom centre na okruhu," uvádza portál motorsport.com.

Nasledujúce dvoje preteky, ktoré sa mali odjazdiť popoludní, boli zrušené. 

Viňales pretekal v kategórii Supersport 300 prvú sezónu a jazdil za rodinný tím Vinales Racing. Ten na začiatku roka založil Maverickov otec Angel, aby podporoval mladé španielske talenty v motoristickom športe. 

Tento rok nejde o prvú tragickú nehodu, ktorá sa stala. V triede Moto3 zomrel za podobných okolností švajčiarsky pretekár Jason Dupasquier. 

Agentúra AP tiež pripomenula, že smrť Viňalesa nastala len dva mesiace po tom, ako na okruhu MotorLand Aragon zahynul 14-ročný Španiel Hugo Millan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Tragédia v Jereze. Počas pretekov zomrel bratranec jazdca MotoGP