Túži v UFC zanechať odkaz. Chcem vyčistiť divíziu, hovorí šampión Moreno

Brandon Moreno.
Brandon Moreno. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|16. jan 2022 o 12:12 (aktualizované 16. jan 2022 o 12:13)

Šampión mušej váhy UFC prezradil viac o svojich plánoch.

LAS VEGAS. Ostáva už len týždeň do prvého veľkého podujatia organizácie UFC v novom roku.

Hoci medzi fanúšikmi zmiešaných bojových umení sa na turnaji UFC 272 asi najviac skloňuje titulový duel ťažkej váhy medzi Francisom Ngannuom a Cyrilom Ganem, 22. januára uvidíme aj iný duel o opasok UFC.

Presnejšie sa po tretíkrát v rade stretne dvojica Brandon Moreno a Deiveson Figueiredo.

Zavŕšenie trilógie medzi elitnými zápasníkmi by malo priniesť definitívne odpoveď na otázku, kto z dvojice je lepším bojovníkom.

Zatiaľ čo sa ešte predvlani súboj skončil remízou, v minulom roku sa výhrou stal Moreno šampiónom divízie.

Chce vylepšiť svoj odkaz ako šampióna UFC

Mexický zápasník nielen v minulom roku zdolal dovtedy neporaziteľného Figueireda, výhrou si splnil sen o zisku opasku UFC.

Úspech priamo po zápase sprevádzali silné emócie, keďže v máji 2018 bol Moreno v UFC nechceným zápasníkom.

Držiteľ jedenástich výhier na submisiu ale odmieta, že by sa uspokojil iba s titulom mušej váhy. Rád by otvoril novú etapu svojej profesionálnej kariéry.

„Je to ďalšia kapitola. Samozrejme pred tým, než som vyhral titul, bolo mojím cieľom získať opasok a byť prvým rodeným šampiónom UFC z Mexika. Teraz chcem budovať môj odkaz,“ povedal pre portál MMAJunkie Moreno.

28-ročný bojovník si uvedomuje, že preto, aby sa do histórie zapísal ako dominantný šampión potrebuje nutne viacero úspešných obhajob opasku.

Potrebujem obhájiť titul. Chcem vyčistiť divíziu, čo bude určite neľahká úloha, pretože je tu mnoho zápasníkov, čo si robia zálusk na môj trón.

Sú pripravení bojovať, rovnako ako som ja pripravený prijať výzvu. Tvrdo trénujem na nasledujúci súboj, na to sa teraz sústredím asi najviac,“ prezradil zástupca tímu Entram Gym.

Súperov pozná viac než dobre

Ak by ste sa Morena opýtali na situáciu v najľahšej mužskej váhovej kategórii v UFC, rodák z Tijuany by vás mohol prekvapiť podrobnými znalosťami o potenciálnych súperov.

Zápasník s prezývkou The Assassin Baby totiž poctivo sleduje zápasy v mušej váhe.

V posledných dvoch, troch rokoch sa mušia váha stala veľmi zaujímavou. Máme tu Askara Askarova a (Alexandra) Pantoju, ktorý ma mimochodom dvakrát porazil. Dnes som už iný bojovník, ale jeho kvality sú nepopierateľné.

Kai Kara-France vyzeral v poslednom zápase proti Codymu Garbradtovi famózne, Alex Perez je tiež dobrý bojovník. Všetkých zápasníkov v mojej divízii pozorne sledujem a analyzujem ich na základe výkonov. Pripomínam však, že teraz je pre mňa priorita jasná, a to (Deiveson) Figueiredo,“ zakončil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Túži v UFC zanechať odkaz. Chcem vyčistiť divíziu, hovorí šampión Moreno