Moravčíka strieda Horný

Ján Mikula|4. dec 2008 o 00:00

Vo ViOne Zlaté Moravce zostáva iba tréner brankárov Róland Praj, asistent Štefana Horného je Juraj Jarábek.

ZLATÉ MORAVCE. Bývalý československý a slovenský futbalový reprezentant Ľubomír Moravčík včera definitívne skončil pri kormidle corgoňligového FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý je po jeseni posledný.

„S pánom Moravčíkom sme sa dohodli na ukončení pôsobenia u nás. Novým trénerom bude Štefan Horný a jeho asistentom Juraj Jarábek. Obaja sa predstavia mužstvu 5. januára. Na koncoročných turnajoch povedú mužstvo Peter Hnilica a Róland Praj. Praj zostáva trénerom brankárov aj naďalej a Hnilica prejde trénovať B-mužstvo,“ vysvetlil prezident FC ViOn Karol Škula.

ViOn je ôsmym tímom ligy, ktorý mení trénera. Už iba u štyroch účastníkov ligy (Košice, Slovan, Prešov, Ružomberok) sa v sezóne nemenil kormidelník.

Štefan Horný (na snímke SITA) aj s asistentom Jarábkom, s ktorým trénoval v B. Bystrici, uzavrel zmluvu na 1,5 roka. Horný patrí medzi trénerov - záchranárov, mal by skonsolidovať káder a pokúsiť sa o nemožné, udržanie ligy. „Beriem to ako ďalšiu výzvu a chcem odviesť dobrú prácu,“ hovorí Horný, ktorý už trénoval v Senci, D. Strede, Prešove, Slovane (asistent J. Jankecha), Petržalke, B. Bystrici. Sezónu začal v B. Bystrici, kde ho po 6. kole nahradil Anton Jánoš. Toho po skončení jesene zase Jozef Jankech.

ViOn, víťaz Slovenského pohára 2006/2007 a vlani účastník Pohára UEFA pod vedením dvoji­ce Moravčík - Hnilica z 18 zápasov iba dva vyhral a 11 prehral, dal len 9 gólov. Na predposlednú Nitru stráca 4 body. S jeseňou sa lúčil debaklom doma 1:5 s B. Bystricou. Debakel utrpel doma aj s Petržalkou (0:5) a v Bratislave so Slovanom (0:6).

ViOn 6. decembra na Vianočnom turnaji v Nitre obhajuje prvenstvo a 7. decembra hrá na Memoriáli Vlastimila Opálka v Trnave. O týždeň sa predstaví na halovom turnaji v Ostrave, všade pod vedením dvojice Hnilica – Praj.

Nachádzate sa tu:
Domov