V Ostrave ho čaká bývalý šampión KSW. Garba z RFA: Ten zápas som si vysníval

Vojtěch Garba.
Vojtěch Garba. (Zdroj: GAMMA)
Daniel Stankovič|19. jún 2022 o 14:42

Na turnaji RFA ho hlavnom zápase večera čaká poriadna výzva.

BRATISLAVA. Posledný júlový týždeň bude v organizácii zmiešaných bojových umení Real Fight Arena patriť turnaju v Ostrave. Historicky tretie podujatie novovzniknutej ligy ponúkne fanúšikom domáce hviezdy ako Leo Brichta, Vítězslav Rajnoch a David Hošek.

Nemenej zaujímavým bude hlavný zápas večera, v ktorom sa talentovaný Vojtěch Garba stretne s doposiaľ najväčšou výzvou svojej profesionálnej kariéry.

Český bojovník sa v oktagone postaví proti veteránovi viacerých svetových líg Goranovi Reljićovi.

Domácim fanúšikom môže byť Reljić známy z roku 2015, kedy získal titul KSW proti legendárnemu Slovákovi Attilovi Véghovi.

Víťazstvo by tak pre Garbu mohlo byť vstupenkou do svetového MMA.

Futbal vymenil za bojové športy

Dvadsaťšesťročný Čech sa ešte pred pár rokmi venoval futbalu. Bolo to stretnutie s iným popredným bojovníkom v MMA, Vítězslavom Rajnochom, ktoré ho presvedčilo, aby sa vydal na dráhu bojových športov.

Bolo to asi v mojich sedemnástich rokoch, keď som ešte hrával futbal. Tam som sa stretol s Víťom (Rajnochom), ktorý už skôr prešiel na MMA.

Potom už len stačil impulz v podobe rozdielných záujmov medzi mnou a mojimi spoluhráčmi, tí sa chceli iba zabávať a popíjať,“ hovorí zápasník so šiestimi výhrami na profesionálnom okruhu.

Keď sa dnes Garba pozerá na prínos bojových športov, predovšetkým zmiešaných bojových umení, priznáva, že ho to do života naučilo zarputilosti a pilnosti.

„Hneď od začiatku som vedel, že ma to bude baviť. Tento šport je poriadna drina, ale človek sa stále niečo nové učí. Povedal by som, že mi to hlavne ukázalo, že je potrebné tvrdo pracovať na sebe ako v športe, tak i v živote.“

Dvojnásobný majster Európy

Profesionálny vojak má za sebou aj úspechy na amatérskom okruhu. Medzi nimi asi najviac vyčnieva fakt, že sa Garba minulý rok stal na majstrovstvách Európy GAMMA stal celkovým šampiónom hneď v dvoch kategóriách.

Garba ovládol disciplínu MMA a postojárske MMA. Podarilo sa mu to ako historicky prvému bojovníkovi organizácie.

Nikomu pre mnou sa to ešte nepodarilo a kto vie, či vôbec ešte, pretože údajne sa už nesmie súčasne štartovať v oboch kategóriách,“ prezrádza mladý talent.

Čo sa týka veľkého stretu s veteránom UFC a bývalým šampiónom KSW, Garba sa na hlavný zápas v domácom prostredí veľmi teší.

Bodaj by aj nie, do Ostravy to majú jeho najbližší na skok.

Teším sa, to sa nedá ani vyjadriť ako veľmi. Príde ma podporiť veľa priateľov a členovia rodiny. Je to pre mňa obrovská veľká motivácia do súboja.

Môj súper, Goran Reljić, nie je iba niekdajším bojovník UFC a kráľom KSW, počas kariéry bojoval s tými najlepšími ako napríklad Jan Blachowicz.

Pod tlakom sa ale pred duelom necítim. Pozícia outsidera mi maximálne vyhovuje a som za to rád. Tento súboj som neprijal, ja som si ho vysníval. Veľmi sa na to teším,“ opísal zástupca ostravského tímu Jayman MMA Fighting Systems.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»V Ostrave ho čaká bývalý šampión KSW. Garba z RFA: Ten zápas som si vysníval