Má toho dosť. Jednotka ľahkej váhy UFC sa oprela do Khabiba a jeho chránenca

Charles Oliveira.
Charles Oliveira. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|5. júl 2022 o 21:55

Nie je spokojný s vyjadreniami legendárneho Khabiba.

LAS VEGAS. Odmieta pochybnosti. Jednotka ľahkej váhy UFC Charles Oliveira má po krk rečí o tom, ako ho na tróne najnabitejšej divízie organizácie vystrieda Dagestánec Islam Makhachev.

Nie je to tak dávno, čo Oliveira porazil v hlavnom zápase UFC 274 Američana Justina Gaethjeho.

Tridsatdvaročný zápasník vtedy kvôli nenaváženiu prišiel o titul vo váhe do 70 kilogramov.

Zatiaľ čo sa v posledných týždňoch v zákulisí o Oliveirovom ďalšom zápase, legendárny Khabib Nurmagomedov tvrdí, že jeho chránenec a blízky priateľ Islam Makhachev si s Brazílčanom hravo poradí.

Khabib hovorí priveľa, ja som šampión

Výroky Khabiba dlho bez odozvy neostali. Oliveira pripomína, že by termín potenciálneho titulového duelu s Makhachevom mal záležať na ňom.

„Ak ten zápas chcú, tak potom sa musia prispôsobiť oni mne, nie naopak. Aj ja som to tak musel robiť do bodu, pokiaľ som sa nestal šampiónom. Mne vyhovuje december. Ak by chceli ešte niečo naviac, tak to môžeme preložiť na január, aby to mohlo byť v Brazílii,“ uviedol rekordér UFC v počte ukončení pred limitom (19).

Oliveirovi, ktorý je momentálne na vlne jedenástich výhier v rade, sa rovnako nepáčia tvrdenia o tom, ako ho Makhachev jednoducho porazí.

Rodák z Guarají verí, že by v prípade jeho víťazstva nad Makhachevom mohol zo športového dôchodku dostať neporazeného Khabiba.

Tomu neodkazuje nič iné, než to, aby sa radšej zdržal sebavedomých prehlásení.

„Nepoviem vám, či ho (Makhacheva) ukončím na knokaut alebo submisiu, proste ho porazím. Zabudnime teraz na Conora McGregora. V Brazílii ja proti Islamovi Makhachevovi. Táto divízia má iba jeden problém, a tým je Charles Oliveira.

Keď ho zdolám, kto vie, možno by sa mohol vrátiť aj Khabib. Má 29 výhier v rade, vždy rešpektoval svojich súperov, len v tejto chvíli podľa mňa toho hovorí priveľa.

Moje brazílske jiujitsu je jedno z najlepších v celej UFC. Ak chce (Khabib) niečo hovoriť, tak to dajme do inej roviny: porazím Islama Makhacheva a potom ťa vyzvem. Ide o duel, ktorý by zaujímal všetkých,“ zakončil bojovník s prezývkou Do Bronx.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Má toho dosť. Jednotka ľahkej váhy UFC sa oprela do Khabiba a jeho chránenca