Mladý Šosták a skúsený Staš tvoria netypickú stopérsku dvojicu

Stopérske dvojičky. Keď sa spája skúsenosť a mladosť.
Stopérske dvojičky. Keď sa spája skúsenosť a mladosť. (Autor: pc)
Sportnet|14. júl 2016 o 00:00

Vladimír Staš hráva za Bardejov a jeho „parťákom“ na trávniku i mimo neho je o 17 rokov mladší Ladislav Šosták.

Vladimír Staš hrával hokejovú extraligu za Prešov, potom prešiel do najvyššej futbalovej súťaže, získal aj dva tituly a zahraničné angažmán. Dnes hráva za Bardejov a jeho „parťákom“ na trávniku i mimo neho je o 17 rokov mladší Ladislav Šosták.

BARDEJOV. Vladimír Staš je v Partizáne Bardejov už šiesty rok. Má za sebou úspešnú futbalovú kariéru a dva tituly majstra SR. Tie získal ako hráč Žiliny. Hrával v Prešove a okúsil aj legionársky chlebík.

Bardejovčanom pomohol hráč, ktorý v tomto roku oslávil štyridsiatku, s postupom do druhej ligy a má veľký podiel na úspešnom účinkovaní Partizána v tejto súťaži.

Roky hrával v stopérskej dvojici s len o niekoľko rokov mladším Vladislavom Palšom. Palšu po jeho odchode do Popradu nahradil o 17 rokov mladší Ladislav Šosták.

Staš je odchovancom Šarišských Michalian, Šosták s futbalom začínal v Kechneci a dorastenecké roky strávil v Košiciach.

Do Bardejova prišiel z Vyšného Opátskeho. Veľký vekový rozdiel však pre nich nie je žiadny problém.

Priúča sa od staršieho

„Môžem povedať, že s Lacim sa mi hrá výborne. Prišiel z nižšej súťaže a po pár tréningoch dostal dôveru od trénerov. Zápasové úlohy zvládol veľmi dobre. Odvtedy naša spolupráca na ihrisku funguje. Škoda jeho zranenia. To ho trošku pribrzdilo ale verím, že o ňom budeme ešte veľa počuť,“ hovorí Vladimír Staš.

Aj „Šosty“ , tak Laca Šostáka volajú spoluhráči, si spoluprácu so starším a skúsenejším kolegom pochvaľuje: „Tým, že je medzi nami generačný rozdiel, náš spôsob hry je trošku iný. Zo začiatku sme hľadali spoločnú reč, no to netrvalo dlho, skamarátili sme sa nielen na trávniku, ale aj v šatni. Škoda toho zranenia. Na jeseň som odohral len štyri zápasy, ale jar bola s Vladom veľmi dobrá. Hrá sa mi s ním výborne. Veľa som sa od neho naučil. Má rad prvoligových štartov a skúseností. Lepšieho kolegu v obrane som si želať nemohol.“

Pôvodne bol extraligovým hokejistom

Ladislav Šosták sa narodil v roku 1992. O dve futbalové generácie starší Vladimír Staš sa vtedy rozhodoval medzi hokejom a futbalom.

Je jedným z mála športovcov, ktorí sa dokázali presadiť v dvoch najvyšších súťažiach, v dvoch športoch a dokonca v tých najpopulárnejších.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mladý Šosták a skúsený Staš tvoria netypickú stopérsku dvojicu