Minister Draxler posiela kontrolu do Slovenskej lyžiarskej asociácie

Bývalý minister školstva Juraj Draxler.
Bývalý minister školstva Juraj Draxler. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
TASR|25. mar 2015 o 10:47

Systém financovania športu nie je dobre nastavený. Práve preto je potrebné, aby sa zmenili pravidlá a financovanie bolo transparentnejšie, povedal minister.

BRATISLAVA. Minister školstva, vedy, výskumu a športu Juraj Draxler (nom. Smer-SD) rozhodol o tom, že do Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) by mali v najbližších dňoch doraziť kontrolóri.

Zamerajú sa najmä na nakladanie s finančnými prostriedkami, ktoré rezort školstva asociácii posiela.

V posledných dňoch prebieha medzi SLA a zjazdármi Adamom a Andreasom Žampovcami spor. Týka sa finančného zabezpečenia športovcov.

"Bez ohľadu na túto kauzu treba povedať, že systém financovania športu nie je dobre nastavený. Práve preto je potrebné, aby sa zmenili pravidlá a financovanie bolo transparentnejšie," povedal Draxler.

Šéf rezortu školstva vkladá nádej do nového zákona o športe, ktorý ministerstvo pripravuje. "Verím, že ho verejnosti predstavíme čoskoro," dodal.

Slovenská lyžiarska rodina Žampovcov v uplynulých dňoch informovala o možnosti zmeny reprezentačného dresu zo slovenského na ruský.

Od tamojších funkcionárov majú prísľub, že im zabezpečia také kvalitné podmienky na prípravu, aby mohli dosahovať čo najlepšie výsledky - a to až do olympiády 2018.

Rusi by mali Žampovi poskytnúť trénera, asistenta trénera, servismana, kondičného trénera, fyzioterapeuta, lekára so psychológom a celú prípravu aj financovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Minister Draxler posiela kontrolu do Slovenskej lyžiarskej asociácie