Miller je späť: Cítim sa zle, ale to som čakal

Bode Miller vo Wengene.
Bode Miller vo Wengene. (Autor: SITA/AP)
Marián Szűcs|16. jan 2015 o 09:06

Sníva o tom, že sa s kariérou rozlúči na domácich majstrovstvách sveta.

WENGEN, BRATISLAVA. Má to byť začiatok jeho konca. Takto si to najúspešnejší americký lyžiar v histórii Bode Miller naplánoval.

V tejto sezóne ešte pre zdravotné problémy neštartoval v žiadnych pretekoch, v novembri podstúpil operáciu chrbta. Veril však, že sa na svahy vráti a stihne februárové majstrovstvá sveta na domácej pôde v Beaver Creeku. Hoci to nevyzeralo príliš reálne, plán zatiaľ napĺňa.

Tento týždeň absolvoval tréningy na zjazd vo švajčiarskom Wengene, na jedny z najobávanejších pretekov vo Svetovom pohári.

Vo štvrtkovom tréningu skončil na 44. mieste. Po druhom tréningu sa rozhodol, že Wengen vynechá. Usúdil, že ešte nie je dostatočne pripravený. Tréner Sasha Rearick povedal, že Miller urobil tvrdé, ale múdre rozhodnutie.

Unavený a zničený

„Cítil som sa zle, ale to som aj čakal,“ vravel Miller. „Je tu ťažká trať na to, aby ste tu absolvovali prvé preteky v sezóne. Fyzicky sú to asi najnáročnejšie preteky v pohári,“ rozoberal 37-ročný Američan.

Naznačil, že operovaný chrbát záťaž vydržal, ale má slabú kondíciu. „Nohy boli unavené, v záverečných zákrutách som nemal energiu. Ale to sa dalo čakať. Tento kopec bolel aj vtedy, keď

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Miller je späť: Cítim sa zle, ale to som čakal