O osude Škriniara má byť rozhodnuté. Kluby vraj už ukončili rokovania

Futbalisti Interu Miláno aj so slovenským obrancom Milanom Škriniarom.
Futbalisti Interu Miláno aj so slovenským obrancom Milanom Škriniarom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|31. jan 2023 o 14:26 (aktualizované 31. jan 2023 o 14:45)

Transfer sa nateraz neuskutoční.

MILÁNO, PARÍŽ. Kapitán Interu Miláno Milan Škriniar prestúpi do Paríž Saint-Germain až po sezóne ako voľný hráč a zadarmo. Informuje o tom francúzsky L'Equipe.

Slovenský reprezentant sa s lídrom Ligue 1 dohodol na kontrakte už pred niekoľkými dňami. Informáciu v nedeľu potvrdil pre Slovenský futbalový zväz (SFZ).

Kluby viedli vzájomné rokovania o tom, kedy k transferu príde. Škriniarovi sa totiž skončí platnosť kontraktu až v lete.

Parížania ponúkali za okamžitý prestup v rámci zimného prestupového obdobia desať miliónov eur, taliansky klub však požadoval dvojnásobok.

Podľa dostupných informácií mali prebiehať vzájomné rokovania až do ôsmej večer, čo by bolo len hodinu pred štvrťfinále Talianskeho pohára medzi Interom a Atalantou.

Prestupové okno sa v Taliansku zatvára dnes, v utorok 31. januára o polnoci.

Inter mal podľa spomínaného zdroja ustúpiť tlaku PSG a v posledných dňoch zháňať náhradu do stredu obrany, no neuspel. PSG a Inter tak napokon spoločnú reč nenašli.

Náhradou za Škriniara mal byť 24-ročný stopér Merih Demiral, informoval Fabrizio Romano, renomovaný taliansky novinár.

Turecký reprezentant len v lete prestúpil z Juventusu do Atalanty, hráva pravidelne a strelil jeden gól. V utorok hrá však Atalanta pohárový zápas práve proti Interu.

V kontakte boli údajne aj s Manchester United, klub však podľa britských médií odmietol hosťovanie Victora Lindelöfa a v hre bol podľa Daily Mirror aj Harry Maguire.

Talianske médiá zase informovali, že sa Inter zaujíma o stopéra AS Rím Chrisa Smallinga, Inter však chce Angličana získať zadarmo v lete, keď sa mu skončí zmluva.

Dvadsaťsedemročný rodák zo Žiaru nad Hronom strávi zvyšok ročníka na Apeninskom polostrove. Dres zmení až po vypršaní zmluvy, teda pred novou sezónou.

V drese "nerazzurri" odohral vo všetkých súťažiach 242 zápasov, strelil jedenásť gólov a pridal päť asistencií.

S Interom získal v sezóne 2020/21 titul, v uplynulej sezóne Taliansky pohár a dvakrát sa tešil z triumfu v Superpohári.

54-násobný reprezentant zostáva najdrahší Slovák v histórii za prestup z Janova do Interu Miláno v lete 2017 v hodnote 25 miliónov eur plus bonusy. Dovedna tak mal Inter zaňho zaplatiť až 34 miliónov eur, píše tasr.

Škriniar odštartoval kariéru v Žiline, odkiaľ prestúpil v januári 2016 do Sampdorie za 5,2 miliónov eur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»O osude Škriniara má byť rozhodnuté. Kluby vraj už ukončili rokovania