Milan Bartovič - nenechá súpera na pokoji

Milan Bartovič
Milan Bartovič (Autor: čtk)
Peter Klimko|20. apr 2009 o 00:00

Korčuliarsky dobre vybavený krídelník sa spolieha aj na fakt, že dokáže svojim dôrazom a nebezpečnou koncovkou zarmútiť súpera.

MILAN BARTOVIČ
  • narodený: 9. apríla 1981
  • súčasný klub: Bílý Tigři Liberec
  • hrával za: Tri-City Americans, Brandon Wheat Kings, Rochester Americans, Buffalo Sabres, Norfolk Admirals, Chicago Blackhawks,
  • účastník MS: 2006
  • úspechy:
  • číslo dresu: 16b.jpg
Milan Bartovič

Na začiatku Severná Amerika

Už v sezóne 1999/2000 ukázal tento v Trenčíne narodený útočník, že hokej hrať vie. Za morom hájil farby tímu WHL (Western Hockey League) Tri-City Americans a v 18 zápasoch zaznamenal 17 kanadských bodov.

Väčšiu časť sezóny ale odohral v Brandone Wheat Kings, kde dosiahol bod na zápas (38/40), čím si v tímovej produktivite zabezpečil štvrté miesto.

Ročník 2000/01 a dve zastávky. V Brandone odohral dovedna 34 duelov (40 bodov), aby sa v dvoch stretnutiach predstavil aj v American Hockey League v drese Rochestru Americans.

Príležitosť v Buffale

V kvalitnejšej súťaži to už nebolo až o takej bodovej produktivite, aj napriek tomu ho však v 2002/03 vytiahlo Buffalo Sabres do svojho tímu. Bartovič odohral v mužstve, ktoré ho v 1999 draftovalo z celkovej 35. pozície, tri zápasy a do štatistík si pripísal jeden gól. Najproduktívnejším hráčom "šablí" bol vtedy ďalší Slovák - Miroslav Šatan.

O rok neskôr pendluje Bartovič medzi prvým tímom a farmárskym Rochester Americans, v najlepšej lige sveta zaznamenáva v 23 zápasoch 9 bodov (1+8).

Ročník 2005/06 prináša účinkovanie ďalšom mužstve NHL. V Chicagu Blackhawks sa mu dostáva príležitosti v 24 dueloch, v ktorých získal 8 bodov. Výraznejšiu časť sezóny ale trávi v AHL v drese Norfolku Admirals.

Zo zámoria na starý kontinent

O 12 mesiacov neskôr už zarezáva vo Švédsku, kde sa dohodol na kontrakte s Malmö. Tu sa stretáva s krajanmi Sekerášom, Nedorostom či Tomíkom. Na severe Európy sa ale zdržal len sezónu (aj to ešte počas nej odohral 12 zápasov za švajčiarsky Zürich), v tej ďalšej sa už po klziskách preháňa vo farbách českého Liberca a to aj napriek tomu, že sa na podmienkach dohodol s Atlantou Trashers.

V severočeskom meste sa mu ale v premiérovom ročníku nedarilo, keď si na konto pripísal len šesť bodov, výrazne lepšie to už bolo o rok.

V reprezentácii si zahral na svetovom šampionáte 2006 a sporadicky sa objavoval aj na sezónnych akciách národného tímu. Pred MS 2009 vo Švajčiarsku si ho tréner Filc po sérii prípravných zápasov vybral ako jedného z členov tímu, ktorý odcestovali do dejiska šampionátu.

Čo o Bartovičovi píšu médiá

Fotogaléria

2.jpg

1.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

3.jpg

7.jpg

Nachádzate sa tu:
Domov