Mihalíková púta čoraz viac pozornosti, môže získať dva tituly

Tereza Mihalíková má na dosah obhajobu vlaňajšieho titulu na Australian Open.
Tereza Mihalíková má na dosah obhajobu vlaňajšieho titulu na Australian Open. (Autor: TASR/AP)
Andrej Bučko|29. jan 2016 o 15:23

Vlani ovládla dvojhru junioriek na Australian Open. Tento rok môže slovenská tenistka Tereza Mihalíková titul obhájiť. V sobotu bude hrať vo finále aj vo štvorhre.

MELBOURNE. Slovenská juniorská tenistka, stále iba 17-ročná topoľčianska rodáčka Tereza Mihalíková, je zatiaľ hlavnou hviezdou juniorských súťaží na Australian Open.

Vo dvojhre i vo štvorhre je vo finále. A v sobotu uvidíme hrať o trofej aj Lukáša Kleina vo štvorhre juniorov. Obe deblové finále pre dážď preložili zo včera.

Mihalíková bola v semifinále proti Švajčiarke slovenského pôvodu Rebeke Masárovej favoritkou - a to napriek tomu, že s ňou vlani v Taliansku na antuke prehrala.

Masárová bola prvý raz v Austrálii a vyhrala svoje prvé grandslamové zápasy vôbec. Neskúsenosti nahradzuje bojovnosťou a srdcom.

Zverenkyňa Jána Studeniča kontrolovala prvý set, ale v druhom jej trochu ušiel úvod a prehrávala 0:3 s dvoma stratami podania.

Odrazu vybehla na dvorec iná, útočná, tvrdšia a chodila na sieť. Dokonca viackrát predviedla systém podanie – volej. Vyhrala šesť gemov za sebou, celý zápas 6:3, 6:3.

australian_open_tennis542393220608_r874_res_res.jpg

Tereza Mihalíková má na dosah obhajobu titulu. FOTO - TASR/AP.

Vo finále sa stretne s Verou Lapkovou z Bieloruska, ktorá si poradila so Sarou Tomičovou, sestrou Bernarda.

"Terezu poznám dobre, pol druha roka sme boli partnerky vo štvorhre, je výborná tenistka a bude to najťažšia súperka,“ povedala nám sedemnásťročná minská rodáčka, finalistka štvorhry na US Open 2014 a vlani vo Wimbledone po boku Mihalíkovej.

Lapková reprezentovala už aj v Pohári federácie so skóre 3:0.

Na US Open 2014 hrala Mihalíková s Lapkovou vo finále štvorhry.

Masárová bola po semifinálovej prehre sklamaná, ale priznala, že prehrala zaslúžene. Prvý raz hrala v takej veľkej aréne, prvý raz mala možnosť použiť jastrabie oko, zažiť záujem médií i ľudí okolo tenisu.

"Semifinále je pekné. Neviem, ako by som sa cítila, keby mi to niekto povedal pred turnajom, ale teraz som smutná, že som nevyužila vedenie 3:0 v 2. sete," prezradila Masárová.

"Z turnaja sa poučím. Tereza hrala výborne, často som nemala šancu. A pridala som aj nejaké chyby.“

Mihalíkovej austrálska miniarmáda fanúšikov sa včera rozrástla zo štyroch na šesť mladíkov. Prišli aj s vlajkou, ba aj zakričali po slovensky Pomee Terka!

Na otázku, koľko percent síl takáto podpora vleje do žíl, víťazka odvetila: "Sto!“

Dobre naladená Mihalíková si zavtipkovala: "Postúpila som s prehľadom. Ale vážne – najviac ma teší, že som jej vrátila prehru za vlaňajšok a teraz si zahrám v Aréne Roda Lavera. Strašne by som chcela znovu podržať svoju trofej, ktorú som si už vlani poťažkala."

2016 Australian Open dvojhra - Rod Laver Arena 2016 Australian Open tvorhra - Court 72015 Australian Open dvojhra ...

Posted by Tereza Mihalíková on 29. január 2016

Dnes som si dosť verila, aj za stavu 0:3 v druhom, keď som znížila chyby a začala útočiť. Podanie – volej? Jednoducho po dobrom údere ma to tam tak spontánne ťahalo a získavala som loptu za loptou. Bežne nechodím toľko na sieť a ani neviem, ako som tak rýchlo tých šest hier za sebou získala," priznala Mihalíková.

"Zápasy si tu užívam, či sú dramatické alebo jednoznačnejšie, neviem sa finále ani dočkať. S Lapkovou som vlani prehrala vo Wimbledone 2:6, 5:7 a zdolala som ju vo Washingtone 4:6, 6:4, 6:3. Veľmi chcem vyhrať, určite aj ona. Myslím, že mám na ňu a nedám jej ani jednu loptu zadarmo.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mihalíková púta čoraz viac pozornosti, môže získať dva tituly