Michalovské šampiónky už zarezávajú v príprave

Ukrajinská ľaváčka Daria Kotová.
Ukrajinská ľaváčka Daria Kotová. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|18. júl 2017 o 00:00

Predstavia sa na štyroch turnajoch. Najnovšou posilou je Kotová.

MICHALOVCE. Hádzanárske majsterky z Michaloviec sa už pripravujú na novú sezónu.

Zemplínčanky oficiálne odštartovali letnú prípravu vo štvrtok 13. júla, avšak s tréningovým procesom začali bez niekoľkých reprezentantiek už tri dni predtým.

Do konca júla len doma

V porovnaní s predošlými tromi sezónami bude príprava Iuventy pozmenená, pretože v tomto roku šampiónky neabsolvujú sústredenie v Liptovskom Jáne.

„Zvolil som sedemtýždňový model prípravy. Zhruba tri týždne budeme mať na nabratie objemov, aby sme potom mohli ísť do špecifických vecí. Začiatok prípravy strávime v domácich podmienkach, kde máme k dispozícii atletickú dráhu, plážové ihrisko, našu halu a posilňovňu. Chcem využiť aj futbalové ihrisko, pretože tráva viac šetrí kĺby pri behoch,“ povedal na úvod tréner Michalovčaniek František Urban.

V auguste príde na rad štvortýždňový blok, ktorý už bude viac zameraný na hernú stránku.

„Túto časť prípravy začneme domácim turnajom Memoriál Tomáša Jakubču, na ktorom privítame tri kvalitné celky Kisvárdu, Brašov a Lublin. Kvôli prípravám európskeho šampionátu kadetiek, ktorý sa uskutoční v Michalovciach, už potom nebudeme mať k dispozícii svoju halu, preto hneď po domácom turnaji odcestujeme na kondično-herné štvordňové minisústredenie do Kisvárdy, odkiaľ sa hneď presunieme do Székesfehérváru, kde nás preveria ďalší silní súperi domáci Fehérvár a Dunaújváros,“ pokračoval Urban.

Ďalej sa žlto-modré predstavia na päťdňovom turnaji v českom Hodoníne, kde každý deň odohrajú po jednom zápase.

„Keďže tam budeme mať aj halu, tak si aj potrénujeme. Generálku na WHIL sme pôvodne mali absolvovať v Koprivnici, ale nakoniec ju odohráme v Kisvárde. Na turnaji tam budú okrem domáceho tímu aj Zalau a Békéscsaba.“

Veľký prievan v kádri

Po skončení uplynulej sezóny sa v michalovskom kádri udialo zmien viac než dosť, keď z neho odišli Raquel Alvarez Lafuenteová, Adriana Medveďová, Julija Chernovová, Katsiaryna Dubovcovová, Slavica Schusterová, Olga Perederijová a Sofia Nagyová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovské šampiónky už zarezávajú v príprave