Michalovčania by chceli zopakovať výsledok z minulej sezóny

Proti Skalici si spolu nezahrajú. Khubutia (vľavo) a Morlacchi zajtra stopérsku dvojičku nevytvoria.
Proti Skalici si spolu nezahrajú. Khubutia (vľavo) a Morlacchi zajtra stopérsku dvojičku nevytvoria. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|19. mar 2016 o 00:00

Michalovce nastúpia proti Skalici, z opačného konca republiky by sa neradi vracali z prázdnymi rukami.

Zajtra nastúpia Michalovce proti Skalici, z opačného konca republiky by sa neradi vracali z prázdnymi rukami.

MICHALOVCE. Pred reprezentačnou prestávkou čaká na michalovských futbalistov nesmierne dôležitý zápas, ktorý výrazne prehovorí do ďalších bojov o záchranu.

Na senickom ihrisku odohrajú zajtra o 17. hodine súboj proti Skalici, ktorá uzatvára prvoligový pelotón. Na žlto-modrých strácajú päť bodov a všetci na východnom Slovensku veria, že sa tento rozdiel medzi mužstvami nezmenší.

Opäť tí Záhoráci...

Počas minuloročnej jarnej časti sa tieto dva celky bili o postup do najvyššej súťaže, teraz bojujú medzi sebou o udržanie sa medzi slovenskou elitou.

„Tak to vyšlo, opakuje sa druhá liga... Na minuloročné výsledky z boja o postup chceme nadviazať, vtedy sme oba zápasy so Skalicou vyhrali, aj ten rozhodujúci na jej ihrisku. Teraz sa však hrá v Senici, keby sa nám tam podarilo zvíťaziť, tak náš náskok pred Záhorákmi by narástol na osem bodov a to by bolo výborné,“ kalkuloval obranca MFK Zemplín Vernon De Marco Morlacchi, ktorý si súboje so Skaličanmi z vlaňajšej sezóny pamätá veľmi dobre, v oboch odohral plnú minutáž.

„Odvtedy sa ich káder poriadne obmenil, aj počas nedávnej zimnej pauzy sa v ňom udialo veľa zmien. Vieme, že majú dobré mužstvo, posilnili sa hlavne v defenzíve, ale o tom sa v kabíne nebavíme. Jasné, že sme si rozobrali ich hru, ale pozeráme sa na seba. Myslím si, že máme lepší tím. Chceme tam vyhrať,“ odhodlane hovoril španielsky futbalista s argentínskymi koreňmi.

Nie je to jeho práca

Obe mužstvá získali v doterajších štyroch zápasoch jarnej časti zhodne po tri body a čo je zaujímavé, obe si poradili s rovnakým súperom – Žilinou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovčania by chceli zopakovať výsledok z minulej sezóny