Meszároš oslávil narodeniny gólom, Boston prehral

Jaromír Jágr (vľavo), Andrej Meszároš (vpravo) a Wayne Simmonds.
Jaromír Jágr (vľavo), Andrej Meszároš (vpravo) a Wayne Simmonds. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. okt 2011 o 07:21

Obhajca Stanleyho pohára Boston nestačil na Carolinu (2:3). V drese Bruins bol najvyťaženejším hráčom slovenský obranca Zdeno Chára.

NEW YORK. Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš najlepším možným spôsobom v predstihu oslávil štvrtkové 26. narodeniny, keď v stredajšom súboji zámorskej NHL rozhodol o triumfe Philadelphie nad Vancouverom 5:4.

Pre Meszároša to bol premiérový tohtosezónny gólový zápis, v predchádzajúcich dvoch zápasoch si pripísal po jednej asistencii.

Najproduktívnejší Slovák

Presným zásahom si reprezentačný bek upevnil pozíciu najproduktívnejšieho Slováka v zámorskej profilige. Na svojom konte ma tri body za gól a dve asistencie, ďalšie kvarteto zatiaľ získalo iba bod.

Meszároš rozhodol v 45. min po vynikajúcej prihrávke Briera, keď si nakorčuľoval do útočného pásma a strelou švihom vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu Luongovej bránky.

"Letci" majú aj vďaka triumfu nad Vancouverom stále plný počet bodov, zvíťaziť v úvodných troch dueloch sa im podarilo jedenástykrát v histórii.

"Sme veľmi radi, že sme začali dobre. Darí sa nám a verím, že to potrvá čo najdlhšie. Nesmieme sa však nechať uspať, ale tvrdo na sebe pracovať," povedal krídelník Flyers James van Riemsdyk.

Tretia bostonská prehra

Tretiu prehru v štyroch doterajších dueloch zaznamenal obhajca Stanleyho pohára z Bostonu. Pod vedením slovenského obrancu Zdena Cháru Bruins tentoraz nestačili na Carolinu. "Medveďom" sa príliš nedarí v presilovkách, keď v doterajšom priebehu sezóny využili z osemnástich príležitostí len jednu.

"Je v našich silách vytvoriť si viac streleckých príležitostí, tie však nedokážeme premieňať," povedal po stretnutí kapitán Bruins Z. Chára, najvyťaženejší hráč celého stretnutia (25:15 min).

Špeciálnu príchuť mal tento duel pre českého obrancu Tomáša Kaberleho, ktorý v júni s Bostonom získal cenný Stanley Cup. Nastúpil totiž vo farbách Hurricanes a k triumfu svojho tímu prispel jednou asistenciou.

Triumf Colorada na ľade Columbusu zariadila trojica mladíkov. Skóre duelu otvoril v 14. min dvadsaťtriročný T.J. Galiardi, v 60. min vyrovnala na 2:2 dvojka júnového draftu 18-ročný Gabriel Landeskog a v nájazdoch rozhodol dvadsaťročný center Matt Duchene.

ico

Výsledky stredajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Columbus - Colorado 2:3 po sam. nájazdoch (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 23. Nash, 42. Martínek (Prospal, Nash) - 14. Galiardi (O'Byrne, Wilson), 60. Landeskog (Hejda, O'Reilly), rozhodujúci sam. nájazd Duchene.

Philadelphia - Vancouver 5:4 (3:1, 1:2, 1:1)

Góly: 8. Giroux (Pronger, Read), 13. Pronger (Giroux, Jágr), 18. Van Riemsdyk (Giroux), 29. Voráček (Couturier, Timonen), 45. MESZÁROŠ (Briere) - 17. Samuelsson (H. Sedin, D. Sedin), 27. H. Sedin (Burrows, Edler), 36. Higgins (Burrows, Bieksa), 44. D. Sedin (Edler, Samuelsson).

Carolina - Boston 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

Góly: 21. Pitkanen (T. Kaberle, J. Jokinen), 44. A. Stewart (Brent, Gleason), 54. Tlustý (B. Sutter, Dwyer) - 45. Seguin (Horton, McQuaid), 57. Marchand (P. Bergeron, Corvo).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Meszároš oslávil narodeniny gólom, Boston prehral