Memoriál Karola Ježíka má nového víťaza, naprázdno neobišlo ani SME

Riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek prehovára k súťažiacim po Memoriáli Karola Ježíka.
Riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek prehovára k súťažiacim po Memoriáli Karola Ježíka. (Autor: SME - Marko Erd)
Marek Majzon|9. dec 2018 o 16:37

Na tradičnom novinárskom turnaji zvíťazila televízia Joj.

BRATISLAVA. Diktafóny, kamery a editačné softvéry nahradila v uplynulú sobotu Športová hala Mladosť, kopačky a lopta.

Tímy poskladané zo slovenských novinárov sa zúčastnili na už devätnástom Memoriáli Karola Ježíka.

Karol Ježík bol prvým šéfredaktorom denníka SME. Zomrel na následky ťažkého zranenia 14. decembra 1998.

Bol veľkým milovníkom futbalu, a tak si jeho pamiatku uctievame športovým podujatím, kde sa proti sebe hrajú mediálne družstvá.

Memoriál Karola Ježíka 2018: Pozrite si najlepšie momentky: fotogaléria

9.12.2018

Slušnosť je základ všetkého

"Je to pre mňa príležitosť stretnúť kolegov z iných médií a pripomenúť si Karola Ježíka, ktorého som síce nepoznala, ale často naňho myslím," opisuje Beáta Balogová, súčasná šéfredaktorka denníka SME.

Nachádza paralely medzi svetom športu a žurnalistikou. V oboch majú slušné správanie a vzájomný rešpekt významné miesto.

"Je dôležité, aby čím viac novinárov, bez ohľadu na to, pre aké médium pracujú, dokázali rešpektovať základné a nemenné pravidlá nezávislej žurnalistiky, tak ako rešpektujú pravidlá futbalu," vyslovila posolstvo.

Ročník prekvapení

Na zápasoch sa zúčastnilo desať mužstiev rozdelených do dvoch skupín. V A-skupine to boli Petit Press, TV Markíza ako obhajca titulu z vlaňajška, TV Joj, Pluska a TASR.

Druhú skupinu tvoril Denník SME, Denník N, Týždeň, Hospodárske noviny a Aktuality.

Tvrdými bojmi o prvenstvo sa napokon k víťazstvu dopracovali kolegovia z TV Joj. Pripisujú si svoje historicky druhé víťazstvo. Prvýkrát triumfovali v roku 2006.

"Víťazstvo, samozrejme, chutí, tak ako vždy, veľmi sladko. Teraz je o to cennejšie, že kvarteto z nás ho dosiahlo už v zrelej štyridsiatke," úsmevne poznamenal Braňo Tesák z TV Joj.

Mužské futbalové nádeje denníka SME sa síce uchytili až na konci tabuľky, no i tak bol v redakcii dôvod na radosť. Postarali sa oň ženy, ktoré zdolali píšuce futbalistky Denníka N jedným gólom.

"Máme z toho obrovskú radosť. Víťazstvo vzniklo vďaka kombinácii nadšenia z hry, nasadenia, tréningu a dobrým radám nášho trénera. Dúfame, že sa nám ho podarí obhájiť aj o rok," vyjadrila radosť za svoj tím kapitánka Zuzana Matkovská.

To, že nebolo dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa, podčiarkuje aj vynikajúca atmosféra po vyhlásení výsledkov.

"Gratulujem nášmu ženskému tímu a potešilo ma, že náš mužský tím sa usmieval, akoby vyhral turnaj aj napriek umiestneniu sa na chvoste," uzatvára šéfredaktorka denníka SME.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Memoriál Karola Ježíka má nového víťaza, naprázdno neobišlo ani SME