Spomíname na Karola Ježíka

Karol Ježík
Karol Ježík
Sportnet|8. dec 2017 o 15:28

V sobotu sa uskutoční tradičný futbalový turnaj na počesť prvého šéfredaktora denníka SME.

Karol Ježík bol prvým a zakladajúcim šéfredaktorom denníka SME. Tragicky zomrel pred devätnástimi rokmi 14. decembra 1998. V týchto dňoch by sa dožil 64 rokov.

Vynikal najmä svojou pracovitosťou, novinárskym inštinktom a priateľskou povahou. Karol a jeho denník SME sa snažili napomáhať vzniku a rozvoju slobodnej občianskej spoločnosti. V 90-tych rokoch sa postavil proti nedemokratickým praktikám premiéra Vladimír Mečiara a vybojoval spolu s opozíciou zápas o demokratickú povahu štátu.

Keď sme spolu zakladali denník SME, snívali sme o spoločnosti bez predsudkov, v ktorej neexistujú ľudia prvej a druhej kategórie, a v ktorej má každý schopný človek rovnakú šancu na úspech.

Chceli sme žiť v spoločnosti, ktorá ctí ľudskú individualitu a inakosť, a ktorej je vlastná sloboda, humánnosť a tolerancia. Nie všetko sa podarilo naplniť, ale denník SME ďalej pokračuje vo svojej misii a onedlho oslávi 25 rokov.

Osobnosť Karola Ježíka si každoročne pripomíname decembrovým futbalovým turnajom médií. Tento rok zaknihujeme už 18. ročník Memoriálu Karola Ježíka.

Najúspešnejším mužstvom v doterajšej histórii turnaja je denník Plus jeden deň, ktorý vyhral turnaj už štyrikrát. Hneď za ním nasleduje Petit Press s tromi víťazstvami.

Kto vyhrá trofej tento rok sa dozvieme v sobotu popoludní v bratislavskej športovej hale Mladosť, kam srdečne pozývame všetkých našich čitateľov. Zápasy sa začínajú od 9.30 a vyvrcholia po 14.00 popoludňajším finále a súbojom žien medzi denníkmi SME a N.

Alexej Fulmek,

generálny riaditeľ Petit Press

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Spomíname na Karola Ježíka