Médiá o Šatanových peniazoch, tréner ho kritizuje, Slovák sa vraj hnevá

TASR|17. nov 2003 o 03:16

Buffalo/ Boston/ New York 17. novembra (TASR) - Slovenského hokejistu Miroslava Šatana si cez víkend zobrali na pranier zámorské médiá, ktoré momentálne ...

Buffalo/ Boston/ New York 17. novembra (TASR) - Slovenského hokejistu Miroslava Šatana si cez víkend zobrali na pranier zámorské médiá, ktoré momentálne málo produktívnemu útočníkovi Buffala pripomínajú miliónovú zmluvu. Načrtávajú aj možný konflikt medzi hviezdou NHL, ktorú hnevá strata kapitánskeho céčka, s trénerom Lindym Ruffom, volajúcim po jeho spoľahlivejších výkonoch.

Tlačová agentúra Associated Press konštatuje, že Šatan tesne pred sezónou dostal do vienka dvojročný kontrakt na 10 miliónov dolárov (vyše 350 miliónov korún), v posledných šiestich zápasoch zaznamenal však len bod a v tíme má najviac, až 10 mínusiek. To isté pripomína denník Boston Herald s dodatkom, že v klube sú z toho nešťastní.

Najviac sa problému kultovej postavy slovenského hokeja venujú na stránkach ESPN: "Pošuškáva sa, že Šatana rozčúlila rotácia kapitánskej funkcie, ktorú po ňom v novembri prevzal Chris Drury." Ďalej analytik Jim Kelley tvrdí, že Ruff prebral rétoriku minnesotského trénera Jacquesa Lemaira (v prípade Mariána Gáboríka) a kouča šablí cituje: "Sú to ťažké časy, keď sa nemôžete spoľahnúť v kritických situáciách na najlepšieho hráča." Sám Šatan o svojej nepríjemnej fáze úspešnej kariéry hovorí: "Mal som dobrý štart, ale teraz to ide trochu horšie. Musím nájsť cestu späť. Nemyslím si, že hrám zle, len... ťažko povedať, čo v tom je. Viem, že skôr či neskôr sa z toho dostanem."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Médiá o Šatanových peniazoch, tréner ho kritizuje, Slovák sa vraj hnevá