Jeho nový klub mal zaňho zaplatiť milión eur. Bero prestúpil z Turecka do Holandska

Na snímke vľavo Matúš Bero (Slovensko) a vpravo Pawel Dawidowicz (Poľsko) v zápase Poľsko - Slovensko na ME vo futbale do 21 rokov.
Na snímke vľavo Matúš Bero (Slovensko) a vpravo Pawel Dawidowicz (Poľsko) v zápase Poľsko - Slovensko na ME vo futbale do 21 rokov. (Autor: TASR)
SITA|3. júl 2018 o 19:45

Trabzonspor na ňom prerobil 1,5 milióna eur.

ARNHEM. Slovenský futbalista Matúš Bero prestúpil z tureckého Trabzonsporu do holandského Vitesse Arnhem. Dvadsaťdvaročný ofenzívny stredopoliar sa dohodol na zmluve na štyri sezóny.

Arnhem o tom informoval na oficiálnej internetovej stránke.

Bero pôsobil v Trabzone od roku 2016, keď prestúpil z AS Trenčín za 2,5 milióna eur. Spočiatku sa mu v Turecku darilo, ale neskôr prišiel o miesto v základnej zostave.

V súvislosti s jeho prestupom sa spomínala aj Sparta Praha, ktorá údajne už bola s Turkami dohodnutá aj na poplatku za transfer, ale Bero sa napokon rozhodol pre šiesty tím ostatného ročníka holandskej najvyššej súťaže.

Podľa portálu transfermarkt.com zaplatil Arnhem za jeho služby milión eur.

"Som šťastný, že sme skompletizovali tento prestup. Budem sa snažiť hrať najlepšie ako viem a nechám na ihrisku srdce. Je skvelé, že mal o mňa záujem klub ako Vitesse," priznal Bero pre web klubu.

"Je to ambiciózny klub a ambiciózny som aj ja. Mužstvo má kvalitu, verím, že ma chlapci rýchlo príjmu medzi seba a budem sa tu cítiť ako doma," povedal rodák z Ilavy. Bude nosiť dres s číslom 21.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Jeho nový klub mal zaňho zaplatiť milión eur. Bero prestúpil z Turecka do Holandska