Bero: Gakpo ma očaril hneď na prvýkrát. Takého, ako de Jong ešte nezažil

Frenkie de Jong strieľa gól do siete Kataru a pečatí postup Holandska do osemfinále MS.
Frenkie de Jong strieľa gól do siete Kataru a pečatí postup Holandska do osemfinále MS. (Autor: SITA/AP)
Daniel Dedina|30. nov 2022 o 07:45

Čo si myslí o trénerovi van Gaalovi i ambíciách Holandska?

Holandský futbal pozná dokonale. V tamojšej Eredivisie pôsobí od leta 2018, v súčasnosti je kapitánom momentálne trinásteho tímu tabuľky Vitesse Arnhem.

Pravidelne nastupuje proti viacerým hráčom čerstvého osemfinalistu na majstrovstvách sveta v Katare.

Holandsko má na každom poste vysokú kvalitu a skvelých hráčov - Depay, de Jong, či van Dijk. Gakpo je určite jeden z najlepších,“ hovorí v rozhovore pre Sportnet slovenský reprezentant MATÚŠ BERO.

Holandsko sa so siedmimi bodmi stalo víťazom A-skupiny, v osemfinále narazí na USA. Čo hovoríte na doterajšie výkony mužstva?

Holanďanov, samozrejme, sledujem, keďže v krajine dlhodobo pôsobím. Keď som videl zloženie skupiny, prakticky od začiatku som veril, že by to mohli zvládnuť a dostať sa ďalej. Myslím si, že okrem jedného zápasu, ktorý im nevyšiel podľa predstáv, podali dobré výkony. Uvidíme, čo ukážu ďalej.

Senegal, Ekvádor a Katar. Brali v Holandsku postup zo skupiny v takejto konkurencii ako samozrejmosť?

Berú to tak, ako je a nikdy nie ako samozrejmosť. Vedia, že každý zápas začína od 0:0, ale verili vo svoju silu. Myslím si, že Holanďania disponujú tento rok obrovskou kvalitou. Majú mladých i skúsenejších hráčov, ten mix je naozaj dobrý a viac-menej asi všetci rátali s tým, že by mali zo skupiny postúpiť.

(Autor: SofaScore)

Najskloňovanejšou postavou v holandskom tíme je momentálne 23-ročný útočník PSV Eindhoven Cody Gakpo, strelec troch gólov. Ako vnímate tohto hráča, o ktorého sa v lete zaujímal Manchester United?

Od začiatku, keď som proti nemu nastúpil prvýkrát, som videl, že je to obrovský talent. Vyniká fyzickosťou, na krídelníka je dosť vysoký, silovo dobre pripravený a extrémne rýchly. Jeho výkony na šampionáte ma vôbec neprekvapili, pretože viem, čo dokáže a že je to výnimočný futbalista.

Štatistiky Gakpa v aktuálnej sezóne sú úchvatné. Odohral 32 zápasov, strelil 18 gólov a na rovnaký počet prihral. Je v súčasnosti práve on najlepším holandským hráčom?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Bero: Gakpo ma očaril hneď na prvýkrát. Takého, ako de Jong ešte nezažil